Hallo ondernemers! Denk ook eens na over het groene visitekaartje

Binnenpoorte Hoveniers wil het bedrijfsleven graag een beetje wakker schudden

Ondernemers zijn van nature best een beetje ijdel. Niet dat ze meerdere keren per dag in de spiegel kijken, maar ze presenteren zich graag goed. Ze steken zich netjes in de (bedrijfs)kleding, het wagenpark ligt er strak bij en ook het reclamemateriaal is op orde. Maar dan nodigen ze een klant uit om bij het bedrijf op bezoek te komen en hij treft een dorre vlakte aan. Of een terrein vol onkruid. Welke indruk laat je dan achter? 

Herkenbaar? Neem dan maar eens contact op met Binnenpoorte Hoveniers in Raalte. “Veel ondernemers wekken de indruk dat de tuin bij hun bedrijf er een beetje bij hangt. Dat het een soort van sluitpost is op de begroting, maar vergis je niet. Het bepaalt toch voor een groot gedeelte de eerste indruk. De grote vraag is dus welk visitekaartje jij wilt afgeven”, stelt Marc Binnenpoorte. 

Als man van de natuur gaat het hem natuurlijk aan het hart dat sommige ondernemers maar wat aanrommelen met het groen rond hun bedrijf. “Ben je bang voor teveel onderhoud, dan is de lijn ‘Easy Prairie Garden’ misschien iets voor jou. Je kunt kiezen uit zo’n zestien soorten sterke, kleurrijke vaste planten die van april tot oktober in bloei staan. Door de bodem van gebroken lava wordt het vocht goed afgevoerd en heeft onkruid het heel lastig.”

Binnenpoorte Hoveniers heeft een aardige reputatie opgebouwd als het gaat om de aanleg en het onderhoud van zakelijk groen. Het werk voor de grotere bedrijven is enerzijds te danken aan het vakmanschap en anderzijds zeker aan de VCA-certificering. “Dat hebben we al sinds 2001 en daarmee zijn we één van de weinige hoveniersbedrijven in de gemeente Raalte. Een hele bewuste keuze, want we willen het bedrijfsmatig en qua veiligheid gewoon goed voor elkaar hebben.”

Stikstofverhaal
Mocht je het beeld hebben dat een hovenier zich bij een bedrijf alleen bezighoudt met schoffelen en het verwijderen van onkruid tussen de stenen, dan kom je bij Binnenpoorte zeker bedrogen uit. Een kantoortuin om een optimaal werkklimaat voor jouw werknemers te creëren? Groene bekleding van de gevel om de biodiversiteit te stimuleren? De specialist van de Wijheseweg draait er zijn hand niet voor om. “Zeker nu met het hele stikstofverhaal is het echt in opkomst om meer met groen te doen bij het bedrijf”, vertelt de ondernemer die ook naar boven wijst. “Sta ook eens stil bij wat je op het dak kunt doen. De gedachte gaat overal als eerste uit naar zonnepanelen, maar wat denk je van een mooi, groen sedumdak? Het is isolerend en het zorgt zelfs voor nog meer opbrengst van de panelen. Mocht je plannen hebben voor nieuwbouw, dan is het slim om het direct al in de plannen mee te nemen omdat het wel gevolgen kan hebben voor de constructie.”

Binnenpoorte Hoveniers
Wijheseweg 10a
8101MB Raalte
0572 35 58 11
info@binnenpoorte.nl
www.binnenpoorte.nl

Delen:

Deel dit artikel!