Interim recruiter CH& als toegevoegde waarde voor je organisatie

Niet alleen nieuwe collega’s werven, maar ook werken aan je employer brand

Soms verbaast ze zichzelf over waar ze nu staat in haar werkzame leven. Welke groei ze heeft doorgemaakt. Dat ze op haar zestiende begon als kassière bij een supermarkt en het schopte tot filiaalmanager. Maar dat is nog het minst opzienbarend. Wat er daarna allemaal gebeurde, dat lees je hier. Maak kennis met interim corporate recruiter Chantal Roelofsen van Ch&.

Sinds anderhalf jaar runt ze haar eigen bedrijf, genaamd Ch&, wat staat voor Chantal, maar dan in het kort, dus Chant, gevolgd door het teken ‘&’, wat staat voor ‘and’. ‘Chand’ werkt voor ondernemers die een personeelsvraagstuk hebben. “Ik ben interim corporate recruiter. Ik doe alles rondom het werven van voornamelijk technisch personeel. Bijvoorbeeld als een bedrijf een kleine HR-afdeling heeft of helemaal geen. Vacatureteksten maken, arbeidsmarktcommunicatie, personeel vinden, en het begeleiden van sollicitaties tot de onboarding. Ik heb vaak ook een adviserende rol, want als er wel een HR-afdeling is, maken we bijvoorbeeld een strategische personeelsplanning.” Even terug naar het begin. Achter die kassa bij die supermarkt. “Ik kan het iedereen aanraden”, zegt Chantal. “Ik heb er discipline geleerd, verantwoordelijkheid gekregen. Geen idee wat ik wilde. Ze boden me een BBL-traject tot manager detailhandel, dat leek me wel wat. Dus gedaan. Veel geleerd. Zo werd ik leidinggevend filiaalmanager.” Als dank voor haar inzet en goede werk mocht Chantal vervolgens via dat bedrijf ook nog een hbo-opleiding volgen. Het werd ‘Marketing Communicatie’. Een deeltijdstudie, want ze werkte veertig uur per week in de winkel. Die studie opende een nieuw ‘deurtje’ in haar brein. “Ik besefte toen dat ik verder wilde kijken.” Chantal Roelofsen kwam terecht ‘in de communicatie’ bij een technisch bedrijf. Ze leerde er over werken, personeel en communicatie, maar nog meer over techniek. “Wist ik niks van. Ik sprak veel met monteurs. Over technische dingen, maar ook wat technici belangrijk vinden in hun werk. Hoe een monteur fijn werkt en hoe iemand zich gezien, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Die kennis nam ik mee om nieuwe technische collega’s te vinden en aan te nemen.”

Communicatie, personeelszaken, techniek, advisering, Chantal deed van alles bij haar toenmalige werkgever. “Ik vond alles belangrijk, maar ik had te veel rollen, en uiteindelijk leverde me dat geen voldoening op.” Tijd voor een nieuwe stap. Werken bij een uitzendbureau. “Dit was niet exact wat ik wilde, maar wel ongeveer. Ik merkte dat ik de toegevoegde waarde van een recruiter heel tof vond, het denken vanuit een organisatie, van personeelsvraagstuk tot onboarding. Dat vond ik interessanter en dat miste ik bij het uitzendbureau. Daar ben je vaak met meerdere opdrachtgevers tegelijk bezig, terwijl ik liever ‘in’ een organisatie zit om de gehele wervingsstrategie op te pakken. Samen met de afdeling ‘HR en Marketing’ te werken aan de employer value proposition en het employer brand.”

Gewild

Zal ik dan voor mezelf beginnen? En doen wat IK wil? Ja dus, Chantal startte op 1 april 2022 met CH&. “Veel leuker!”, zegt de corporate recruiter. “Niet alleen werk ik onder de vlag van mijn klant, maar ook op de locatie. Dat vind ik superleuk. In house. De dynamiek, de afwisseling van mijn werk, de verschillende bedrijven die ik als klanten heb. Ik heb het vak geleerd on the job. Nuchterheid, zonder poeha, hard werken, niks mis mee. Dat begon al aan de kassa bij de supermarkt. Binnen mijn eigen bedrijf maak ik mijn eigen keuzes, in het belang van mijn opdrachtgevers, vanuit mijn ervaringen. Zo ben ik van toegevoegde waarde voor bedrijven met een personeelsvraagstuk. Ook voor mij geldt dat ik het fijnste werk als ik gewild ben. Maar als ik constateer dat een nieuwe medewerker niet bij een bedrijf gaat passen, dan zeg ik dat ook. Soms is nee het beste antwoord. Het moet voor beide partijen kloppen”, oordeelt Chantal. “De afgelopen anderhalf jaar heb ik ongeveer 180 nieuwe collega’s gevonden voor mijn opdrachtgevers, die bijna allemaal zijn gebleven. Als ik terugkom in een organisatie en hoor dat iemand er nog steeds met plezier werkt, prachtig toch? Het heeft me acht jaar gekost om hier te komen. In die tijd heb ik ook passie gekregen voor mijn eigen ontwikkeling, daar ben ik trots op. Ik ben onderaan begonnen, weet hoe het is om kansen te krijgen en te grijpen, en te groeien. Misschien dat ik daarom ook snap hoe iemand zich voelt die bij mij aan tafel schuift voor een sollicitatie. Volg je hart, kijk naar je mogelijkheden. Dat is mijn drijfveer. Voor mezelf, maar ook in mijn werk.”

 

Ch& Chantal Roelofsen   |   Lemelerveld   |   06 188 271 73   |   info@ch-and.com   |   www.ch-and.com   

Delen:

Deel dit artikel!