Investeer in de toekomst door te investeren in jouw medewerkers

Kring Raalter Werkgevers komt met charmeoffensief voor Upgrade Jezelf

Kun je jouw start als ondernemer nog voor de geest halen? Je was onbevangen, zag alleen maar kansen en droomde hardop over die stip aan de horizon. Roep dat moment nog eens op. Stop een dag met overleven en denk na over hoe jouw organisatie er over twaalf maanden uit moet zien. “Met alleen de waan van de dag en het vizier op de omzet ga je het niet redden”, benadrukken Daniëlle Poppe en Marco van Dam namens de Kring Raalter Werkgevers.

De twee – Daniëlle op het gebied van strategische personeelsplanning en Marco op het vlak van persoonlijke- en organisatieontwikkeling – zijn specialist. En daarom door het bestuur van de ondernemersvereniging gevraagd om deze boodschap te verkondigen. 

Weet je als bedrijf waar je over een jaar wilt staan, dan weet je ook welke stappen er moeten worden gezet. Bijvoorbeeld op het gebied van opleiding en ontwikkeling. “Want, jij kunt wel klaar zijn om de weg naar boven in te slaan, maar hoe zit het met de organisatie? Welke kwaliteiten moeten de medewerkers hebben om daar te komen? De een is al zover, terwijl een ander bijscholing behoeft. 

Laat er nu net een hele mooie subsidieregeling (Upgrade Jezelf) in het leven zijn geroepen om bedrijven aan te zetten tot een investering in opleiding, training en ontwikkeling. Dus dit is een uitstekend moment om tot actie over te gaan. Helaas is de praktijk weerbarstig, constateren Daniëlle en Marco. “Er wordt hier nog onvoldoende gebruik gemaakt van de regeling. Dat is jammer, want de ondernemers die het wel hebben gedaan, zijn hartstikke enthousiast.”

Bouwbedrijf Gebr. Meijer is één van die deelnemers. “Investeren in persoonlijke en bedrijfsmatige ontwikkeling van personeel en organisatie is essentieel. Met de eenvoudige ondersteuning van Upgrade Jezelf wordt dit nog gemakkelijker gemaakt”, vertelt directeur-eigenaar Martijn Endeman. Roland Koerhuis van infraspecialist Klink Nijland valt hem bij. “Het is een mooie stimulans om door te pakken met de ontwikkeling van een aantal medewerkers.” 

Kloppend hart

Upgrade Jezelf is een mooi uithangbord, maar het gaat om de echte boodschap: er moet in deze regio meer worden gedaan om het menselijk kapitaal (lees: de medewerkers) te ontwikkelen. “In veel bedrijven is het toch nog een ondergeschoven kindje. Bij grote bedrijven wordt vaak nog wel iemand verantwoordelijk gemaakt, maar bij kleine organisaties krijgt het te weinig aandacht. Upgrade Jezelf is juist ook bedoeld om de kleine MKB’ers te helpen. Ze zijn trots op hun bedrijf en de medewerkers, maar je moet ze wel de kans bieden zich te blijven upgraden. Daardoor halen ze het beste uit zichzelf, blijven ze gemotiveerd naar het werk gaan en zijn ze letterlijk het kloppend hart van de onderneming”, aldus Daniëlle en Marco die op verzoek kunnen helpen bij zowel strategische personeelsplanning als de zoektocht naar de juiste training en opleiding. 

Meer informatie over Upgrade Jezelf is te vinden op www.upgradejezelfregiozwolle.nl.
Je kunt ook een afspraak maken met Daniëlle Poppe (specialist strategische personeelsplanning, 06 1096 0763) of Marco van Dam (persoonlijke- en organisatieontwikkeling, 0572 362 008)

Kring Raalter Werkgevers  
www.krw-raalte.nl  
contact@krw-raalte.nl  
www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Delen:

Deel dit artikel!