Jonge ondernemer start in hygiëneproducten

Carst Winter richt zijn eigen bedrijf Health Friend op, in deze tijd een interessante business. Maar hij is natuurlijk niet de enige met dit idee. Wat onderscheidt hem dan van de rest? Reden genoeg om deze frisse ondernemer eens aan de tand te voelen over zijn producten.

Hoe kwam je op het idee om hygiëneproducten te gaan verkopen?

“Heel cliché, maar natuurlijk door de huidige ontwikkelingen waar we allemaal in zitten. Ons bedrijf Dupatech BV  die we gezamenlijk met Vincent Tukker voeren kwam door de Coronacrisis praktisch stil te liggen, deze verkoopt verpakkingsmachines. Ik heb eigenlijk simpelweg geanticipeerd op deze situatie. De verpakkingsmachines waren er al en de behoefte aan hygiëneproducten is echt groot.  Ik kwam echt belachelijk hoge prijzen tegen, ik dacht ‘dit moet anders kunnen’. Ik heb altijd al een soort van ondernemersdrive, in combinatie met een hoge ethische verantwoordelijkheid, gehad. “Kortom een businessmodel op een verantwoorde manier.”

Wat is dan de verantwoordelijke manier van ondernemen?

Sociaal ondernemen! “Normale prijzen voor zowel ondernemers als ook particulieren. Bij het produceren worden geen mensen uitgebuit, een eerlijke productie. Maar ook ‘je afspraken nakomen’ hoort daarbij. Als een ondernemer vandaag een desinfectiezuil of mondkapjes besteld wil hij daar niet een week op wachten. Wij beloven een levertijd op de zuil van maximaal 2 dagen, dit komen we dan ook na. Het besef dat het voor ondernemers in deze periode ook lastig is om aan alle maatregelen en adviezen te voldoen, is voor ons reden genoeg om alles op alles te zetten om ze te ondersteunen. “

Hoe kunnen ondernemers tegenwoordig voldoen aan ‘het nieuwe normaal’? 

Heel veel ondernemers kiezen ervoor om direct bij de ingang een desinfectiezuil neer te zetten. We hebben ze ook in kleine flesjes, als je veel onderweg bent dan kan je deze makkelijk meenemen. Ook kan de ondernemer ervoor kiezen om bezoekers te verplichten een mondkapje te dragen, deze hebben wij ook in 2 varianten. We hebben deze ook al geleverd aan de zorg en andere bedrijfstakken. Uiteraard voldoen ze aan alle Europese richtlijnen en zijn EN gecertificeerd. Naast de standaard maskers bieden wij ook wasbare mondmaskers aan, deze zijn uitstekend te gebruiken in het openbaar vervoer. Gaaf is dat je deze kan personaliseren, bijvoorbeeld een persoonlijke tekst of natuurlijk een bedrijfslogo. 

Waar kunnen we jullie producten vinden? 

Onze producten zijn te vinden op onze website www.healthfriend.nl en we zijn op zoek naar verkooppunten, laatstgenoemde met name voor de particulieren. Bedrijven kunnen natuurlijk altijd contact met mij opnemen voor een vrijblijvend advies. 

Health Friend  
Bergweidedijk 38  
7418 AA Deventer  
06 36 30 46 81  
carst@healthfriend.nl  
www.healthfriend.nl

Delen:

Deel dit artikel!