“Jongere kiest werkgever op basis van ontwikkelmogelijkheden”

Verbreed en verdiep je kennis dankzij Ontwikkelfonds Regio Zwolle

Voor verbreding en verdieping van de kennis van medewerkers heeft managementadviesbureau SmitDeVries uit Raalte al meerdere keren gebruikgemaakt van subsidie van Ontwikkelfonds Regio Zwolle. “Een win-winsituatie”, zo zegt Debby Bendijk, managementassistent bij SmitDeVries, daarover. “Wij hebben minder kosten én onze adviseurs kunnen zich ontwikkelen.”

“Wij vinden het belangrijk dat onze adviseurs op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen”, zo vertelt Debby. “Wij helpen ondernemers het beste uit hun bedrijf te halen. Samen met hen bepalen we een doel en kijken we welke middelen we daarvoor gebruiken. Advieswerk is onze ‘core business’, dus dan is het natuurlijk nog eens extra belangrijk dat je weet waarover je praat. Daarnaast is het tegenwoordig sowieso belangrijker dan ooit om in jezelf te investeren. Door mensen hun talenten te laten ontwikkelen, krijg je namelijk de juiste mensen op de juiste plek. Ook in het behouden en aantrekken van medewerkers speelt een leven lang ontwikkelen een steeds grotere rol. Waarom? De jonge generatie zoekt daar tegenwoordig echt werkgevers op uit, dat was tien jaar geleden nog niet zo. En mooi om te zien: werknemers die zich ontwikkelen, maken anderen enthousiast en geven opgedane kennis ook weer door. Daardoor werkt het door in de hele organisatie.” 

Een aanrader

Om haar woorden kracht bij te zetten, haalt Debby een voorbeeld aan: “Een van onze adviseurs heeft een opleiding gevolgd gericht op de bouwsector. Wij werken namelijk regelmatig voor klanten in deze branche. Door die nieuwe kennis is hij weer helemaal up-to-date. Dat helpt hem natuurlijk in zijn advieswerk aan klanten. Daarnaast kwam er onlangs een nieuwe collega bij ons werken die nog geen ervaring had in het geven van bedrijfskundig advies, maar wel op andere vlakken. Dus die heeft daarom een opleiding gedaan in advieswerk, puur gericht op ons dagelijks werk.” Het contact tussen SmitDeVries en Upgrade Jezelf Regio Zwolle kwam toevallig tot stand. Jeroen de Vries – één van de vier partners van SmitDeVries – hoorde er namelijk over bij de adviesraad van kennisplatform INN’regio Zwolle. “Hij was meteen enthousiast en heeft toen samen met het managementteam besloten om gebruik te maken van het Ontwikkelfonds”, zo vertelt Debby daarover. “En omdat ik in mijn rol als managementassistent werk uit handen neem van de partners, heb ik de aanvraag gedaan bij Upgrade Jezelf Regio Zwolle. Hoe dat ging? Nou, eigenlijk heel soepel. Ja, je moet best wel wat gegevens invullen op het aanvraagformulier, maar het hele proces is vooral heel prettig en goed verlopen. We kregen snel een reactie en ook het geld hadden we snel binnen. Dus ja: wij zijn heel tevreden! We zouden Upgrade Jezelf Regio Zwolle dan zeker ook aanraden bij andere werkgevers. Of sterker nog: dat hebben we zelfs al gedaan! Jeroen heeft onze positieve ervaringen gedeeld in de Kring Raalter Werkgevers. Het is namelijk een mooie stimulans om werknemers te laten ontwikkelen.”

Upgrade Jezelf met het Ontwikkelfonds   I   Regio Zwolle   I   06 215 854 09   |   www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Delen:

Deel dit artikel!