Jos Broeks maakt met Salland Reclame een bewogen jaar door

Reclamebedrijf viert jubileum, betrekt nieuw bedrijfspand en neemt Technoprint over

Hij houdt van zijn werk en je maakt hem de kop niet snel gek. Jos Broeks, eigenaar van Salland Reclame, staat op scherp, koelbloedig, zoals eigenlijk iedere dag. “Onze kracht? We kunnen veel zelf produceren en dus kunnen we snel leveren. Daar zijn we ook goed in.” 

Jos Broeks is jarenlang werkzaam geweest in de mobiele telefonie toen het bedrijf waar hij werkte failliet ging. Voor Jos was dat het moment dat hij besloot: “Ik ga de reclame in.” Zijn hobby, tractor pulling, was de inspiratiebron. “Ik deed de publiciteit en reclame voor ons team. Dat vond ik leuk. Maar eigenlijk wist ik er niet heel veel van. Toen heb ik Klaas van de Kraats gevraagd om te helpen. Hij zat in dat wereldje. We kenden elkaar al goed. Samen hebben we Salland Reclame opgericht, in oktober 2009, in Wesepe. In 2012 zijn we naar Raalte gekomen, in een huurlocatie aan de Kotterstraat.” Sindsdien droomde Jos van een nieuw, eigen bedrijfspand. Maar dat was financieel onhaalbaar. Tot nu. Nu is het wél gelukt. Samen met Klussenbedrijf Hendriks, Wantix LED en Broeks Raalte bouwde Salland Reclame een bedrijfsverzamelgebouw, waar de vier ondernemingen een eigen plek hebben. Klaas is als mede-eigenaar begin 2022 uit Salland Reclame gestapt. De 71-jarige ondernemer is nu parttime in dienst. “Ik zie Klaas nog steeds als mijn compagnon”, zegt Jos. Verder bestaat het team uit Frank van de Kraats, Tim Sibelt, Colette Verwaarst en Marleen Halman.

Toekomst

Zo is 2022 een bewogen jaar voor Salland Reclame. Het allround reclamebedrijf vierde het 12,5-jarig jubileum in april, betrok het nieuwbouwpand in augustus en nam Technoprint Heino over in september. Technoprint is door de overname verhuisd van Heino naar Raalte. “Door de samenvoeging zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we onze klanten nog beter bedienen”, concludeert Jos. “Ook kunnen we grotere projecten aan.” Marleen Halman kwam met de aankoop mee en blijft het eerste aanspreekpunt voor de klanten van Technoprint. Marleen blijft gewoon bereikbaar op het nummer en mailadres van Technoprint. Ondanks alle drukte hangt er een gemoedelijke sfeer.  Zelfs als er een kast in het magazijn door een onhandige actie met veel kabaal in elkaar stort, grinnikt Jos: “Zag het al aankomen, niet zo handig.” En weer door. Met de jongste aanwinst bijvoorbeeld, een nieuwe laser graveermachine. “Hiermee kunnen we allerlei producten maken en personaliseren. Van relatiegeschenken, sportprijzen en awards tot type- en tekstplaatjes voor machines en installaties. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.”

Printerieur

Salland Reclame“Deze trap moet nog geschilderd”, wijst Jos in het voorbijgaan naar de kale houten trap met leuning, die naar de eerste verdieping leidt. “Maar dat gaan we niet doen natuurlijk. We pakken hem in met interieurfolie.” Het hekje om het trapgat is al ‘gewrapt’ in zwarte folie. Ziet er strak uit. Net als de keuken in de kantine trouwens, die een make over met donkere bekleding hebben ondergaan. De warme sfeer overheerst. De wanden zijn bedekt met een zwartgrijs steenmotief met een kleurrijke graffiti-print er op. Het is precies wat Salland Reclame kan leveren, een gezellig ‘printerieur’. 

Een tip voor ondernemers die hun saaie kantoor of kantine eens willen opfrissen zonder verbouwen. “We kunnen alles bekleden met folie. Ruw of glanzend, in allerlei structuren, kleuren en patronen. Op allerlei ondergronden, muren, vloeren. Zo kun je relatief voordelig en eenvoudig spullen renoveren.” En dat is nog maar een fractie van de werkzaamheden waarvoor je terecht kunt bij Salland Reclame. Belettering, carwrapping, stickers, spandoeken, reclameborden, akoestische panelen, gevelreclame, warmte- en zonwerende folie, drukwerk, (laser)gravering, relatiegeschenken, sportprijzen, noem maar op. “We leveren het complete plaatje”, zegt Jos. “Van ontwerp van een logo tot complete huisstijl. We kunnen een heel pand aankleden, van binnen en van buiten.” Salland Reclame beschikt namelijk over diverse moderne printers in verschillende afmetingen, voor verschillende technieken en specialisaties, met bovendien milieuvriendelijke inkt op waterbasis. 

In de bedrijfshal, waar een plotter, snijmachines en ander ‘grof geschut’ staat, is een hefbrug aanwezig, zodat auto’s op prettige werkhoogte ‘gewrapt en geplakt’ kunnen worden. En neem dan de bedrijfsauto’s van Salland Reclame zelf. “Zien er heel gaaf uit”, zegt Jos trots. De voertuigen zijn bekleed met folie die verkleurt als het licht er op een bepaalde manier op valt.  “Je ziet de kleur veranderen als de auto wegrijdt.”

Salland Reclame                              Technoprint
Barkstraat 2c                                    Barkstraat 2c
Raalte                                                  Raalte
0572 364 624                                    0572 393 015
info@sallandreclame.nl              info@technoprintholland.nl
www.sallandreclame.nl              www.technoprintholland.nl

 

 

Delen:

Deel dit artikel!