JWS Groep en het scenario van de beheerste schaalvergroting

Ambities zonder concessies aan de persoonlijke benadering

Iedereen kan zich wel een situatie voor de geest halen waarbij je een bepaald beeld hebt van een bedrijf, maar dat je wordt ingehaald door de realiteit. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de JWS Groep. De Sallandse ondernemer kent het bedrijf ongetwijfeld als leverancier van onder andere multifunctionele machines en vele (zo’n 22.000!) kantoorartikelen. Maar, wist je dat het Raalter bedrijf bij een erkend bedrijf als Konica Minolta in de boeken staat als de oudste partner en één van de grootste dealers in Nederland? Of dat ze dit voorjaar een belangrijke stap hebben gezet op het pad van de schaalvergroting?

Het laatste nieuwtje is de directe aanleiding voor dit artikel. De directie, bestaande uit Jurik Okma en Arno van Dijk, is sinds dit voorjaar uitgebreid met Ronald Hamer. Zijn bedrijf MFP Solutions uit Lemelerveld valt nu onder de vleugels van de JWS Groep en Ronald is daarmee mede-eigenaar van de JWS Groep geworden.

MFP Solutions is actief in de markt van onder andere multifunctionals (kantoormachines die meerdere functies combineren), printers, scanners van klein- (A6) tot grootformaat ((A0) en de bijbehorende software. Een strategische samenwerking omdat ze deels actief zijn in dezelfde markt, maar ook goed aansluiten op elkaars dienstverlening. “Het bedrijf van Ronald heeft meer een IT-achtergrond, dus het is een hele mooie aanvulling. Zie het maar als twee werelden die qua kennis en ervaring bij elkaar komen. Door deze kruisbestuiving en het totaalpakket zijn we in staat onze positie in de markt te versterken.”

Natuurlijk hopen ze ook in deze regio meer voet aan de grond te krijgen, maar de JWS Groep denkt niet in grenzen. Niet voor niets is in Leusden al een tweede vestiging geopend om de klanten in andere delen van Nederland beter en sneller te kunnen bedienen. JWS is ook actief in het buitenland. Momenteel wordt al zaken gedaan in onder andere Duitsland, België, Luxemburg, Denemarken en Polen.

Documentstromen
Met de strategische samenwerking neemt JWS Groep een voorsprong op de concurrentie. “Tegenwoordig staat veel in het teken van snelheid. Met andere woorden: hoe snel kun je over de documenten beschikken. Dan kom je meer op het vlak van de software. Het is een andere manier van denken. Vroeger had je als bedrijf een kantoormachine nodig die op een gegeven moment moet worden vervangen. Nu kijken we veel meer naar de organisatie en bijbehorende processen. Wie maakt er gebruik van de machine en hoe moeten de documentstromen verlopen?. Deze stromen kunnen we met softwaretoevoegingen automatiseren en beheren”, aldus Okma, Van Dijk en Hamer die het met de uitgebreide JWS Groep aandurven om enigszins tegen de stroom in te roeien. “In onze markt wordt steeds meer gekozen voor specialisatie, terwijl wij nu juist de kennis van en ervaring met zowel software als machines met elkaar combineren.”

Ergonomie
JWS Groep profileert zich ook steeds meer als sterke speler op het gebied van kantoor en ergonomie. Mede dankzij intensieve samenwerking met partijen als fysiotherapiepraktijken en arbodiensten die zich steeds vaker opwerpen als ambassadeur voor de ergonomische bureaustoel uit de JWS-stoel. “Een gepatenteerde stoel die op de gebruiker wordt afgesteld rekening houdend met lengte en werkplek. Dat luistert nauw en daarom is er ook altijd een proefperiode van twee weken.”

Puzzelstukjes
Het heeft er alle schijn van dat met de integratie van MFP Solutions een flink aantal puzzelstukjes in elkaar vallen. Zowel qua samensmelten van beide bedrijven als op het persoonlijke vlak. “We weten wat we in huis halen, want we kennen elkaar al jaren”, stellen Okma en Van Dijk die daarmee benadrukken dat JWS Groep het persoonlijke contact hoog in het vaandel heeft staan. “Ook de schaalvergroting hoeft het persoonlijke contact niet in de weg te staan.”

JWS Groep
Overkampsweg 20
8102 PH Raalte
0572 38 15 60
info@jws.nl
www.jws.nl

Delen:

Deel dit artikel!