Kansen zien met stikstof & Pfas

Een tekort aan personeel. Dat werd de afgelopen jaren door bedrijven in de bouw,- water-, en wegenbouw steevast genoemd als belangrijkste rem op de groei. Recent geven deze bedrijven echter aan dat de orderportefeuille slinkt als gevolg van stikstof en Pfas.

Een ondernemer uit een van die branches vertelde onlangs dat de bedrijfsresultaten in 2020 niet meer positief worden. Al het werk dat dit jaar eventueel nog beschikbaar komt, gaat waarschijnlijk voor te lage prijzen weg. Zolang de politieke besluitvorming maar wordt uitgesteld, zijn wij als ondernemers overgeleverd aan de wetten van de markt. En daar worden we niet blij van!

Zijn er dan helemaal geen lichtpuntjes te noemen? Zeker wel! Dit is ook het moment om opnieuw kritisch naar je eigen personeelsbestand te kijken. Welke kwaliteiten zijn aanwezig in mijn team en waarmee zou ik mijn team willen versterken? Niet alleen omdat je eventueel moet inkrimpen met je personeelsbestand, maar ook omdat er goede vakmensen beschikbaar komen. Dat geeft kansen om je organisatie kwalitatief te versterken.

En wie wil dat nu niet? Altijd goed en gekwalificeerd personeel! Denk dus goed na hoe jouw (strategisch) personeelsplan er uit moet zien. Hou het ook regelmatig tegen het licht en kijk goed naar wat de toekomst van je vraagt. Dit gaat je helpen bij het wendbaar maken c.q. houden van jouw organisatie.

André Duteweert
www.uitzendbureausalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!