Keuren is beter dan genezen!

Investeer met Assink-Weustink Elektro in veiligheid van elektrische installaties.

Als ondernemer sta je niet dagelijks stil bij de veiligheid in jouw bedrijf. Misschien heb je zelfs al een brief gehad dat de elektrische installatie(s) eigenlijk moet(en) worden gekeurd. Je weet dat het nodig is, maar in de drukte van alledag heeft het even niet de hoogste prioriteit. Totdat het noodlot toeslaat en jouw bedrijf wordt geteisterd door een fikse brand. De oorzaak: een ondeugdelijke elektrische installatie. Vanaf 1 januari 2019 kan de verzekeraar weigeren de schade te vergoeden omdat in de polis de verplichting is opgenomen dat de installatie moet zijn goedgekeurd.

Een brand in jouw bedrijf is al een horrorscenario, maar als de verzekeraar – ondanks jouw maandelijkse betaling van de premie – geen schade uitkeert, is dat natuurlijk helemaal desastreus. Het zou zelfs de ondergang van jouw bedrijf kunnen betekenen. “Dat wil ik ten allen tijde voorkomen”, roept iedere ondernemer meteen. Dan hoef je op dit moment slechts één stap te zetten: pak de telefoon om Assink-Weustink Elektro te bellen. Mailen mag natuurlijk ook. Assink-Weustink Elektro is namelijk de regionale partij die decennialange ervaring koppelt aan de laatste inzichten en gekwalificeerd personeel. “We investeren continu in de opleiding van onze medewerkers en in goede meetapparatuur zoals een infrarood camera. Dat willen we zelf, maar ook omdat we verwachten dat het aantal keuringen vanaf volgend jaar flink gaat groeien en daar springen we natuurlijk graag op in”, stellen directeur Herman Tibben en financiële man Marc Klein Douwel.

Of je het nu leuk vindt of niet, de Scope 8 (voorheen NEN 3140) keuring van elektrische installaties moet bij iedere onderneming bovenaan de to do lijst komen te staan. Zeker omdat verzekeraars vanaf het nieuwe jaar bewijs willen zien dat de elektrische installatie(s) is (zijn) goedgekeurd. “Het moet dezelfde kant opgaan als met onze auto’s. Daar hebben we toch ieder jaar een APK en dat vindt iedereen heel normaal. En met onze keuring ben je – afhankelijk van de installatie –weer voor een periode van ca. vijf jaar goedgekeurd. Overigens kun je er ook voor kiezen om ieder jaar 1/5 deel van de installatie te laten keuren.”

Hoe lang de keuring in beslag neemt, hangt af van het type bedrijf en de hoeveelheid elektrische installaties, maar je moet gauw rekenen op één of twee dag(en). Maar, dan krijg je wel een stukje maatwerk en de zekerheid dat het goed is geïnspecteerd. Vanaf 2019 neemt de verzekeringsmaatschappij geen genoegen meer met een verklaring of inspectierapport van een willekeurig bedrijf. De inspectie moet dan worden uitgevoerd door een vooraf bepaalde methode, door een hiervoor opgeleide inspecteur en door een hiervoor gecertificeerd bedrijf. Bij Assink-Weustink Elektro kun je terecht voor het complete pakket!”

Waar gaat nu alle stroom naar toe?

In het verlengde van de keuring van de elektrische installaties is Assink-Weustink Elektro in staat de energiestromen gemakkelijk in kaart brengen. “Het geeft een handig overzicht en het creëert een stuk bewustwording”, geven Herman Tibben en Marc Klein Douwel aan. Misschien zie je als ondernemer de rekeningen van het stroomverbruik niet eens meer voorbij komen, maar het is wel eens handig om te weten wat nu de grootverbruikers zijn. Zijn het de koelingen, de robots of juist de verlichting? “Meten is weten. En als je het in beeld hebt, kun je wellicht aanpassingen doorvoeren om kosten te besparen.”

Assink-Weustink Elektro
Overkampsweg 18
8102 PH Raalte
0572 – 36 33 55
info@assinkweustink.nl
www.assinkweustink.nl

Delen:

Deel dit artikel!