Kleine wasjes, grote wasjes; doe ze bij Elco Totaal in de wasmachine!

Raalter specialist breidt dienstverlening uit met wassen bedrijfskleding

Wie Coen Koggel kent, weet dat het handelaarsbloed bij hem door de aderen stroomt. Dat betekent dat hij oog heeft voor koopjes, maar misschien ook eerder dan een ander de kans ziet om een nieuwe markt te verkennen. Of een reeds bestaande markt verder uit te diepen. En de echte handelaar weet zijn gedachten natuurlijk ook om te zetten in daden. Dus: vanaf begin dit jaar presenteert Elco Totaal een vijfde tak van sport: het wassen van bedrijfskleding. 

Dan kun je de keuze maken om het geheel uit te besteden aan een andere partij. Maar wie iets meer inzage heeft in het DNA van Elco Totaal weet dat ze binnen het bedrijf eigenzinnig genoeg zijn om het zelf op te pakken. Natuurlijk neem je dan wel de tijd om het proces zelf goed onder de knie te krijgen. Koggel tikte twee zware, industriële wasmachines en twee drogers op de kop en gebruikte de laatste maanden van 2020 om (letterlijk) te gaan proefdraaien. Dat leverde dus veel nuttige informatie op voor de juiste afstelling van de verschillende wasprogramma’s. “Met een resultaat van bijna honderd procent? Ja, dat durf ik wel te garanderen”, stelt Koggel resoluut. “Waar het heel moeilijk wordt zoals bijvoorbeeld met de vlekken in een slachterij, zetten we gewoon een stapje extra om het wel op te lossen.”

Houtkrullen en beton

Koggel is geen man voor marktonderzoeken. Hij gaat liever op zijn gevoel af. En het wassen van bedrijfskleding past bij Elco Totaal. Zoals de slogan ‘sterk in schoon en veilig werken’ al doet vermoeden, wil het Raalter bedrijf graag te boek staan als de specialist. En dus ook zo volledig mogelijk zijn. “Het gaat niet alleen om verschillende kledingstukken zoals overalls, truien, broeken en jassen. Maar bijvoorbeeld ook dweilen, vloermatten en microvezeldoekjes.”

Als je een bedrijf uit het MKB bent en dus niet met grote aantallen bedrijfskleding werkt, vraag je je misschien af waarom je een professional moet inschakelen voor het wassen. De belangrijkste reden is dan misschien wel dat de privé wasmachines gespaard blijven. “Want, de kleding zit misschien vol met materiaal zoals houtkrullen, stukjes beton en lijmresten en daar word geen enkele wasmachine heel blij van.”

Natuurlijk wordt hij door ons ook aangespoord om iets te roepen over prijzen. “Dat wil ik wel, maar dat is heel lastig, want het is maatwerk aan de hand van de specifieke kledingstukken en ook de aantallen. We maken graag een offerte. Overigens geldt wel dat hoe meer bedrijfskleding je aanbiedt om te laten wassen hoe goedkoper het wordt”, aldus Koggel. Op basis van de eerste contacten en ervaringen heeft hij er alle vertrouwen in dat het wassen van bedrijfskleding succesvol wordt en een perfecte aanvulling op zijn dienstenpakket is. 

Elco Totaal
Spitsstraat 3
8102 HW Raalte
0572 362 918
info@elcototaal.nl
www.elcototaal.nl 

Delen:

Deel dit artikel!