Lamme armen van het handen schudden en de knip leeg van het rondjes geven

Bekende Raalter bedrijven Hoogeboom en Beekman Elektro gaan aan de haal met ROJA

Het zijn van die bedrijven waarvan je verwacht dat ze al jaren op allerlei lijstjes voorkomen. Toch mochten Hoogeboom Raalte en Beekman Elektro zich nog nooit Raalter Onderneming van het Jaar noemen. Tot dit jaar! Eind augustus, tijdens de vijftiende editie van de ROJA-verkiezing, gingen beiden dan eindelijk naar huis met deze felbegeerde titel. Respectievelijk in de categorieën handel en industrie en detailhandel, dienstverlening en horeca. De categorie agrarisch was een prooi voor het melkveebedrijf van de familie Ogink.

De ondernemersverkiezing tijdens Stöppelhaene was een mooi uitje voor het personeel van Hoogeboom Raalte dat tijdens de jaarlijkse Bouwvakborrel hoorde dat hun werkgever was genomineerd. De t-shirts en jasjes van het bedrijf waren goed vertegenwoordigd en er klonk dan ook een groot gejuich toen de juryvoorzitter de naam van Hoogeboom bekend maakte.
Het was moeilijk te zien wie trotser was: vader Marinus (tweede generatie) of de zoons Gert en Jurgen. De titel Raalter Onderneming van het Jaar voelt als de kroon op het werk voor het bedrijf dat is gespecialiseerd in grondverzet en afvalverwerking. Inmiddels staan 55 personen op de loonlijst en beschikt men over drie vestigingen.
Met het motto ‘Geen opdracht zo moeilijk of het is wel uitvoerbaar’ heeft Hoogeboom Raalte veel gemeenten, provincies, bouwbedrijven, waterschappen en particulieren blij gemaakt. “De nominatie was al een verrassing, maar dat we ook nog winnen helemaal. We zijn het als een waardering voor onze betrokkenheid bij de Sallandse samenleving en een erkenning voor de stappen die we hebben gezet op het gebied van duurzaamheid. Of het extra werk oplevert, is moeilijk te meten, maar het geeft in ieder geval veel positiviteit en bekendheid en dat is altijd mooi meegenomen”, aldus Gert Hoogeboom.

“Hartstikke blij.” Erik Beekman van Beekman Elektro heeft ook niet veel woorden nodig om zijn gevoel over de uitverkiezing duidelijk te maken. “Er is hier de laatste jaren veel gebeurd. Het is toch een stuk waardering voor hoe we het hebben gedaan en hoe we zijn gegroeid. Ik heb vooral ook bij de medewerkers benadrukt dat het de Onderneming van het Jaar is en niet Ondernemer van het Jaar. Ik had al lamme armen van het handjes schudden, maar vind het mooi dat ook het personeel uit Heino en Heeten in hun eigen dorp werd aangesproken.”

Beekman Elektro is in Salland een vast adres voor elektro, communicatie en beveiliging, maar het haalt z’n omzet inmiddels ook uit de rest van Nederland. Dat zorgde er voor dat de felicitaties uit alle windstreken op het Raalter bedrijf neerdaalden. Zeker via het digitale ondernemersplatform LinkedIn. “Ik post wel vaker een bericht en dat levert altijd aardig wat reacties op. De high score tot dat moment was 6.000. De ROJA leverde meer dan 30.000 reacties op. Echt super!”

Delen:

Deel dit artikel!