Liefveld specialist in smaakvolle koffie

Eigenaar Paul Liefveld: “We blijven onze klanten bedienen”

Paul Liefveld is zijn hele leven al gek van koffie. Ruim 21 jaar geleden besloot hij van zijn hobby zijn beroep te maken en Liefveld Company Support was een feit. “Het eerste jaar verkocht ik koffie en koffieautomaten voor bedrijven vanuit mijn oude Mazdaatje”, herinnert Paul zich. “Dat ging al snel als een lopend vuurtje door Raalte en binnen een jaar groeide ik uit mijn jasje. De pakken koffie stapelden op in de gang van mijn woonhuis en daarom ben ik verhuisd naar bedrijventerrein De Zegge in Raalte.”

Verschillende soorten koffie
Aan de Praamstraat heeft Paul Liefveld een bescheiden showroom met verschillende koffie- en espresso automaten en soorten koffie. “Klanten zijn hier van harte welkom op afspraak, maar ik ga voornamelijk naar bedrijven toe. Een eerste gesprek begint altijd met een inventarisatie. Hoeveel koffie wordt er gedronken en op welke momenten? Bevalt dit of willen ze iets anders? De antwoorden neem ik mee in mijn advies. Er is voor elke koffieliefhebber een passende oplossing.”

Eerste levensbehoefte
De Raaltenaar kent al zijn klanten persoonlijk. “Bij de meesten kom ik al jaren over de vloer om de voorraad bij te vullen. Geeft een apparaat een storing aan? Dan komen we zo snel mogelijk. Als het even kan, springen we gelijk in de auto om de automaat te repareren. Koffie is toch een eerste levensbehoefte”, grapt Paul.

Oudste café van Italië
Naast de automaten verkoopt Paul ook zijn eigen ontwikkelde koffiemelange ‘Caffe Florian (nu bekend onder de naam Select).’ Dit merk is vernoemd naar het oudste café van Italië; Café Florian, dat sinds 1720 is gevestigd aan het wereldberoemde San Marcoplein in Venetië.
“Deze melange heb ik ontwikkeld met koffiebranderij Mocca d’Or uit Zwolle waar ik al vele jaren mee samenwerk. Mocca d’Or heeft een enorme kennis als het gaat om verschillende soorten koffie en het ontwikkelen van nieuwe melanges. Zij zijn meer gericht op de horeca en speciaalzaken. Ik heb een groot netwerk in het Sallandse bedrijfsleven waarmee ik het afzetgebied van Mocca d’Or vergroot. Zo versterken we elkaar en daar ben ik blij mee.”

Stopt Liefveld ermee?
“In de regio gaat het gerucht dat Liefveld Company Support gaat stoppen, maar dat klopt niet. Wat wel klopt is dat ik op advies op zoek ben naar een waardige opvolger die op termijn het bedrijf kan overnemen. Een goede kandidaat heb ik nog niet gevonden. Dus gaan we gewoon gezellig verder en blijven wij onze klanten bedienen. Ik doe het wat rustiger aan en schakel iets vaker de hulp in van mijn koffiebrander Mocca D’Or. Een uitbreiding van de mogelijkheden kan alleen maar gunstig zijn voor onze klanten.”


Liefveld Company Support
Praamstraat 4-8
8102 HM Raalte
0572 – 33 06 26
info@koffiespecialist.nl
www.koffiespecialist.nl

Delen:

Deel dit artikel!