Marlon Marsman nieuwe voorzitter Kring Raalter Werkgevers

“Het belangrijkste is dat je ondernemend bent”

‘Heeft iemand bezwaar tegen de benoeming van Marlon Marsman als nieuwe voorzitter van de Kring RaalterWerkgevers?’ Het blijft stil na de vraag van Paul Maas op maandagavond 6 december tijdens de online eindejaarsbijeenkomst. Zoals verwacht. Na twee keer drie jaar voorzitterschap draagt Paul het stokje over aan Marlon, Adviseur Zakelijk bij ING Bank voor de regio Salland. Per 1 januari is zij de nieuwe voorzitter van de Raalter ondernemersvereniging.

Tactvol
Het bestuur was op zoek naar een voorzitter die genuanceerd en tactvol kan bewegen in het speelveld met stakeholders als de gemeente Raalte en Regio Zwolle. Liefst een dame, ‘want dat is goed voor de balans in het bestuur,’ verklaart Paul en hij concludeert:‘Marlon past perfect in onze profielschets.’ Marlon is al 2,5 jaar lid en besluit ervoor te gaan na een gesprek met Paul en penningmeester Michel Rabelink. ‘Ik zie het als een mooie ontwikkelingsmogelijkheid voor mezelf.’ Alhoewel ze deze uitdaging vooral als privépersoon aangaat, heeft ze wel
ruggespraak gehouden met haar werkgever.‘Ik ben straks immers niet meer alleen Marlon van de ING, maar ook Marlon van de Kring. Maar mijn werkgever steunt mijn besluit van harte.’

Ondernemende voorzitter
Marlon hield wel rekening met een tegengeluid uit de kring. ‘Mensen hadden bezwaar kunnen hebben vanwege het feit dat ik geen ondernemer ben.’ Ook Paul, sinds een jaar aan boord bij Van den Berg Beton, vervulde het voorzitterschap de eerste vijf jaar als medewerker van de Rabobank. Hij ziet geen enkel bezwaar. ‘Sterker nog, het laatste jaar vond ik het voorzitterschap lastiger te combineren. Het kost toch serieus tijd. Tijd die je je als ondernemer niet altijd gunt. Het belangrijkste is dat je ondernemend bent. En dat zit wel snor met Marlon.’ Op de vraag wat haar plannen zijn, zegt de Nieuw-Heetense: ‘Ik heb het geluk dat ik instap in een geoliede machine. Ik ga me onderdompelen in alles wat er loopt en in gesprek met stakeholders en ondernemers om te ervaren welke behoeftes er nog meer spelen.’ Daarin schuilt ook haar kracht. ‘Ik ben iemand die onder de radar goed aanvoelt wat er leeft. De wensen die naar boven komen in de gesprekken, kan ik samen met het bestuur vertalen naar concrete acties.’ Marlon lijkt vooralsnog de ruimte te krijgen om in alle rust het voorzitterschap te ontdekken. Paul: ‘Meerdere branches hebben het natuurlijk zwaar door corona, maar 80% van de leden draait momenteel prima. Ook de samenwerking met de gemeente loopt goed.’ Dat bewijst ook de beoordeling van de dienstverlening van de gemeente die tijdens het voorzitterschap van Paul van een 381e naar een 13e landelijke positie steeg.

Nieuwe leden welkom
Tot slot doen Marlon en Paul nog een oproep voor nieuwe leden. Paul: ‘Het lidmaatschap bedraagt 150 euro per jaar. Daarvoor kopen we collectief energie in, verzorgen we belangenbehartiging en organiseren we regelmatig netwerk- en kennisbijeenkomsten. Marlon vult aan: ‘Bijeenkomsten zijn goed georganiseerd, maar vooral heel gezellig. Het valt me steeds weer op dat iedereen voor elkaar klaarstaat.’ Paul: ‘Toen ik begon, hadden we 250 leden. Mijn doel was daar 300 van te maken en afgelopen week stond de teller op 299.’ Marlon haakt enthousiast aan: ‘Die ene meldt zich dit jaar vast nog. En dan leg ik de lat voor de komende jaren op 350!’ Lid worden kan via deze link.

Tekst: Ellen Kleinlangevelsloo | Fotografie: Stefan Kemper

Delen:

Deel dit artikel!