Mastermate Raalte spreekt de taal van de regio

“Snel en flexibel schakelen vinden wij belangrijk” 

“Ik wist niet dat er ook een Mastermate in Raalte zat joh!” Wat Wim van Buren en Marc Nijenkamp betreft krijgen ze deze opmerking nog nét iets te vaak. En ondanks dat de gloednieuwe vestiging in Raalte hartstikke lekker draait, zijn de twee op een duidelijke missie: Mastermate Raalte op de regionale kaart zetten. 

Op de achtergrond sluimerden de plannen voor een Mastermate vestiging in Raalte al wat langer. Niet geheel toevallig omdat commercieel adviseur Marc zelf uit het dorp komt. “Ik had járen geleden al weleens aangegeven dat ik mogelijkheden in Raalte zag. Toentertijd zag de directie daarin te veel overlap met onze vestigingen in Zwolle en Deventer. Wat er nu is veranderd? Raalte is vrij vlot gegroeid en er is hier inmiddels zoveel meer bedrijvigheid. Daarnaast merkten we ook dat veel mooie, regionale klanten Mastermate wel kenden, maar Zwolle en Deventer te ver weg vonden. Want als je druk bent, is het toch nog best een eindje rijden. We zagen dit dus als het perfecte moment om hier een vestiging op te starten. In september 2022 hebben we onze deuren geopend.” 

Mastermate timmert als technische groothandel al 25 jaar door heel het land aan de weg. Vooral het zéér uitgebreide pakket aan producten en diensten maakt het bedrijf populair. Marc: “We hebben een groot assortiment in gereedschappen, ijzerwaren, (werk)kleding en hang- en sluitwerk en daarmee beleveren we zowel de grote aannemer als de zzp’er.” Commercieel medewerker Wim knikt enthousiast: “We krijgen regelmatig appjes van bouwbedrijven met een foto van materiaal. ‘Ik heb dit op deze locatie nodig en dat daar. Hoe snel kan dat?’ Daarnaast hebben wij ook een projectenservice in zaken als afbouw, ruwbouw en materiaalbeheer. Mastermate kan daarover meedenken en een heel plan samenstellen.”

Regionale markt

Met de opening van het prachtige nieuwbouwpand op bedrijventerrein De Zegge, onderstreept Mastermate nog maar eens het eigen motto: landelijk opereren met regionale betrokkenheid. Met 43 vestigingen door heel het land zit het met het landelijk opereren wel goed, maar het bedrijf zet ook bewust in op regionale betrokkenheid. Marc: “In onze verschillende vestigingen proberen we er actief voor de klant in de regio te zijn. Zo is het niet toevallig dat Wim en ik hier zijn neergezet. Wij komen allebei uit de buurt en spreken dus letterlijk en figuurlijk de taal van onze klanten. Daarnaast zijn wij ook constant bezig met het in huis halen van producten waar op de regionale markt specifiek vraag naar is. Zo richten wij ons bewust veel op de bouw, terwijl onze vestigingen in het westen zich weer veel meer focussen op scheepvaart.” Wim vult aan: “We hebben daarin compleet de vrije hand en dus passen we ons assortiment helemaal aan op de regio. Als een klant aangeeft een specifiek product drie keer in de week nodig te hebben, dan kunnen wij dat regelen. Snel en flexibel schakelen vinden wij belangrijk. Ons doel voor de toekomst? We willen nu vooral doorbouwen op het succes van deze vestiging, maar daarnaast hopen we natuurlijk wel dat we de komende jaren lekker verder kunnen groeien met Mastermate Raalte.”

 

Mastermate Raalte  |  Zompstraat 30  |  Raalte  |  0572 – 748 001  |  raalte@mastermate.nl  |  mastermate.nl/vestigingen/raalte

Delen:

Deel dit artikel!