Matthijs Knobben zoekt altijd naar de beste oplossing

BONK Advocatuur uit Nijverdal al vijf jaar een sleutelfiguur in juridische kwesties 

“Ik heb een hekel aan gezeik en gezeur”, antwoordt ondernemer Matthijs Knobben. De vraag was waarom hij advocaat is in zijn eigen praktijk in Nijverdal. “Dat is de basis. Mijn missie? Wat ik wil bereiken is dat juridische bijstand voor iedereen toegankelijk is.”

En nee, de teller gaat niet direct lopen als je Matthijs Knobben de eerste keer belt voor advies. “Zo werkt het niet”, zegt de advocaat. “Dat verwacht je toch ook niet als je bij een autodealer binnenstapt om eens te kijken naar een nieuwe auto? Het eerste contact is cruciaal om de situatie in te schatten en een effectieve aanpak te bepalen. Voel je niet bezwaard en neem juist in een vroeg stadium contact op.” Mensen bellen wel als ze een advocaat in willen huren, toch? “Nee, zo is het niet”, reageert Matthijs scherp. “Je wilt namelijk helemaal geen advocaat inhuren! Je wilt dat je probleem wordt opgelost!” Dat standpunt geeft aan waar het Matthijs om ging toen hij vijf jaar geleden startte met zijn bedrijf BONK Advocatuur. “Recht doen, problemen oplossen, en daarbij spreken in begrijpelijke taal. Het mooiste vind ik arbeidsrecht, zakelijke kwesties, daar ben ik op afgestudeerd, maar verbintenisrecht en het personen- en familierecht, zeg maar gewoon echtscheidingen, vind ik interessant omdat het veel menselijker is. Ik ben blij met mijn ondernemerschap. Ik kan mijn ei kwijt, mijn eigen koers bepalen.” En die naam van zijn praktijk, hoe zit dat? Is met een kwikslag, zegt hij. Als je vanuit zijn kantoor naar buiten kijkt, zie je het logo op het raam in spiegelbeeld als ‘KNOB’, da’s inderdaad grappig.

Hoe werkt het dan als je contact opneemt met BONK Advocatuur? Matthijs: “Ik vraag waarom je contact opneemt. Wat is je probleem? Dat wil ik weten bij het eerste telefoontje. Wil je je gelijk halen? Wil je advies? Wil je een rechtszaak voorkomen? Wat wil je bereiken? Iedere kwestie is uniek. Ik werk altijd op aanvraag, een standaardoplossing is er nooit. Jouw doel bepaalt hoe ik te werk ga. Als je vraagt: een echtscheiding, wat kost dat? Zeg ik: lastig te bepalen. De ene scheiding kost me acht uur, bij een andere scheiding gaan de betrokkenen na 38 uur nog rollebollend over straat. Ik kan een prijsindicatie geven op basis van feiten en mijn ervaring, maar dat blijft altijd een inschatting.” Het resultaat telt, zo geeft Matthijs aan. “Soms staan mensen heel principieel in een geschil. Houden star voet bij stuk. Dat is niet altijd de beste strategie. Soms moet je loslaten om tot een beter resultaat te komen.” Matthijs Knobben roept (potentiële) klanten op om proactief te werk te gaan. “Te laat bellen is vaak véél te laat”, zegt hij, door ervaring wijs geworden. “Dan zijn de consequenties niet te overzien, kan onherstelbare schade ontstaan. Ik ben een juridische dienstverlener. Je kunt in een vroeg stadium bij mij aankomen met je probleem of advies vragen. Om escalatie te voorkomen. Bovendien ga ik je ook geruststellen. Want besef, als je je probleem bij mij op mijn bordje gooit, dan gaat het van jouw bordje af.”

 

BONK Advocatuur   |   Rijssensestraat 58   |   Nijverdal   |   0548 745 000   |   matthijs@bonkadvocatuur.nl   |   www.bonkadvocatuur.nl 

Delen:

Deel dit artikel!