Meer bereik op social media?

Het lijkt de struggle van elke ondernemer te zijn. Je herkent dit ongetwijfeld: hoe genereer je nou meer bereik op social media? Hoe bind je mensen aan jou en jouw bedrijf zodat ze uiteindelijk klant worden?

Op social media draait alles om engagement. Oftewel om de betrokkenheid en de binding met je klanten. Dit kun je ook meten (via likes, comments en shares). Zo zie je hoe betrokken je volgers zijn en of je content aanslaat (of juist niet, ook fijn om te weten!).

Wist je dat, in tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, het aantal volgers aanzienlijk minder belangrijk is dan de binding met je volgers? Het sociale aspect is en blijft onwijs belangrijk. Social media is niet voor niets een sociaal medium!

Wil jij op social media meer mensen bereiken zodat je ze om kunt zetten in betalende klanten? Dan is het tijd om serieus te gaan werken aan je bereik. Hoe dan? Een paar handige tips:

Wees sociaal. Ga het gesprek aan met je volgers. Interactie is zó belangrijk voor je bereik. Reageer zoals je in het echt ook op iemand zou reageren. Beantwoord opmerkingen en vragen onder je post. Toon interesse!

Stel een vraag. Zet je volgers aan tot actie. Mensen reageren vaak niet automatisch, tenzij je ze triggert. Let maar eens op!

Gebruik inhakers. Dat zijn speciale dagen (bijvoorbeeld ‘nationale dag van de koffie’, ‘black Friday’, feestdagen). Daarop kun je ‘inhaken’ met je content. Er zijn online tal van (gratis) inhaakkalenders te vinden. Verwerk deze dagen in je contentkalender!

Wees persoonlijk. De ‘achter de schermen’ posts doen het altijd goed. Wees eerlijk en jezelf. Maak eens een geintje. Laat ook de mindere kanten zien. Het gaat niet altijd fantastisch, toch? Perfect is maar saai. Zo identificeren je volgers zich nog meer met je.

Vergeet niet te taggen! Hashtags onder je posts, tag de locatie en personen of bedrijven. Echt een gemiste kans als je daar geen gebruik van maakt!

Succes met de groei van je bereik. Fijne feestdagen!

Judith Elissen
Judith Elissen Virtual Support

Delen:

Deel dit artikel!