Meubelmaker Mark Hoogeslag timmert aan de weg als allround interieurbouwer

“Houtwerk is de basis voor onze productie, maar we kunnen heel veel meer”

Kom je als stagiair binnen bij Hoogeslag Totaal Interieur, dan kom je er niet meer weg, zo lijkt het. “Ja, grappig. Ik heb altijd gezegd dat ik alleen zou blijven werken, maar mooi niet”, zegt Mark Hoogeslag. “We hebben zelfs plannen om uit te breiden, en mijn oudste zoon Milan, nu 17 jaar, komt ook in het bedrijf.”

Met die wetenschap kun je Hoogeslag Totaal Interieur als een familiebedrijf bestempelen, aangezien Marks vriendin Dianne als ontwerper en boekhouder werkt in het bedrijf. Ook de assistent werkplaats, René Harkema, is bijna familie te noemen. “René was voorheen zelfstandig en is nu bij mij in dienst. Hij kent de kneepjes van het vak. Het ambacht. Hij begeleidt de medewerkers en stagiaires in de werkplaats. Ben ik heel blij mee. We werken veel samen, en doordat hij de werkplaats draait, kan ik me meer richten op werkvoorbereiding, en de in- en verkoop.”

“We maken meubels op maat”, is de kortste versie van het bedrijfsverhaal van Hoogeslag Totaal Interieur. Dit jaar het 10-jarig jubileum. “Ja, op 1 juli. Die 10 jaar is ontzettend snel gegaan”, zegt Mark in zijn kantoor, dat tevens dienstdoet als showroom en kantine. “Als meubelmaker begon ik met vooral keukens, maar inmiddels kun je ons gerust een allround interieurbouwer noemen.”

Grote projecten

In de bedrijfshal wordt geschuurd, geschroefd, gekeken, gemeten, gezaagd. De ruimte vult zich met de aangename geur van vers gezaagd hout. Hout is de basis. Er staan verschillende onaffe houten objecten, zoals een skelet dat misschien een bar moet worden, een meubelstuk dat oogt als een begin van een wandkast, en een houterig raamwerk dat op een keuken begint te lijken. “We gebruiken kwalitatief goed materiaal”, benadrukt Mark. “Houtwerk is de basis voor onze productie, maar we kunnen heel veel meer. Ook grote projecten kunnen we aan, hebben we al bewezen. Scholen, kantoren, ziekenhuis, we hebben al heel wat interieurs mogen leveren. En aangezien we de meubels hier in de werkplaats maken, hoeven we niet constant op locatie te zijn. Vandaar dat we inmiddels landelijk werken. Je hoeft in principe maar een paar keer naar de plaats van bestemming, of dat nou Rotterdam, Twello of Groningen is. Kwestie van ter plaatse inmeten, het interieur bouwen we hier. De maker en de monteur gaan op locatie installeren en afmonteren.”

Aan personeel heeft Mark momenteel geen gebrek, zijn medewerkers kwamen, en gingen niet meer weg. “Ik zou als meubelmaker alleen blijven werken, maar dat is niet gelukt. Het begon met een hulp, een jongen die op zaterdag kwam vegen. Dat is nu zes jaar geleden, en hij is er nog steeds. En zo ging het ook met de stagiaires. Die wilde ik behouden. En ze bleven. Als mijn zoon Milan er straks bij komt zijn we met z’n negenen. Ik merk dat ik dat gemist heb in mijn beginperiode, dat gezamenlijk werken.”

Hoogeslag Totaal Interieur
IJzerweg 5
Heeten
06 510 60 447
info@hti-heeten.nl
www.hti-heeten.nl 

Delen:

Deel dit artikel!