Mitra Otte is slijterij en smaakadviseur ineen

Voor de beste wijn-spijscombinatie, de verfijnde smaken en een mooi kerstpakket

Het leven hangt soms van toevalligheden aan elkaar. Jeroen Otte en Kyra Otte-Feenstra waren best ver in hun plannen voor een webshop in wijnklimaatkasten toen ze door vrienden werden geattendeerd op de Mitra-slijterij in Raalte. Het ondernemersvuurtje ging meteen van waakvlam naar status lichterlaaie. 

“We waren direct enthousiast. Raalte heeft een heel leuk centrum. En uit de cijfers bleek dat de vorige eigenaren de zaak goed hadden achtergelaten”, aldus Jeroen. Het moment van de overname ligt al weer ruim een jaar achter ons. Inmiddels staat het ondernemerspaar samen met medewerker Wilma aan de vooravond van de tweede decembermaand in de slijterij die nu als Mitra Otte door het leven gaat. De gedachten gaan in deze tijd van het jaar dus nog wel eens terug naar die primeur in 2022. “In de aanloop naar de Kerst was het hier echt bommetje vol. Een hectische maand, zeker ook omdat we ook nog op drie kerstmarkten hebben gestaan, maar wel ontzettend gaaf. Iedereen is vrolijk en dat maakt het een stuk leuker om hard te werken.” Zoals alle middenstanders is ook dit drietal al langere tijd bezig met de voorbereidingen voor de komende eindejaarsperiode. Zo heeft Jeroen tijdens een ondernemersdag van de Mitra-organisatie goed ingekocht én leuke ideeën opgedaan. Denk aan een speciale (crème brûlée) uitvoering van Licor43 en enkele bijzondere whisky’s voor de fijnproevers. “Ook hebben we met Bollo en Barolo luxe wijnen in ons kerstassortiment opgenomen.”

Ultieme smaakbeleving

Zeker rond het kerstmenu is er veel vraag naar speciale wijnen omdat de consument op zoek gaat naar de ultieme smaakbeleving. Weet dan dat Jeroen, Kyra en Wilma voldoende kennis en ervaring hebben om advies te geven over de beste wijn-spijscombinatie. “We hebben het meegemaakt dat iemand wel eens twijfelde bij het openen van de fles. Dat er een bijzondere geur vrijkomt. Wat is dit? Is dit wel goed? Maar dat het dan vervolgens wel heel mooi samensmelt met het gerecht. Onze kennis op dit gebied is ook flink toegenomen, dus kom maar op!”, lacht Jeroen. Mitra Otte in Raalte is bij uitstek een winkel die je heel blij kan maken. Als consument en zeker ook als ondernemer. Ben jij nog zoekende naar een (gedeeltelijke) invulling van de kerstpakketten voor de medewerkers, dan ben je hier aan het goede adres. Of je nu kiest voor een thema (b.v. streekproducten met bieren, kruidenbitter en het Raaltenaartje), een eigen keuze van bieren en wijnen of een selectie kleine flesjes voor een mini-proeverij; er is keuze genoeg. Het belangrijkste advies dat we je hier kunnen meegeven, is een tijdige bestelling. “Bij voorkeur uiterlijk eerste week december. Dan vermijd je het risico dat producten niet meer leverbaar zijn en het geeft ons de kans om de pakketten van een mooie verpakking te voorzien”, geeft Jeroen aan terwijl hij ons tot slot nog even wijst op Oud en Nieuw. Dat je dus ook voor de feestelijke afsluiting van het jaar goed zit bij Mitra Otte. Met een champagne, brut champagne (droge mousserende wijn) of een Prosecco van Michelinster-kwaliteit.

Mitra Otte    |    Nieuwe Markt 8d   |   Raalte   |   0572 352 018   |    otte@mitra.nl    |   www.mitra.nl

Delen:

Deel dit artikel!