Na vijftig jaar ervaring gaat Joop van den Enk genieten van z’n horecapensioen

Sallandse horecatijger laat het brullen voortaan over aan de jongere generatie

Hij heeft genoeg stof om zijn memoires aan het papier toe te vertrouwen. En er is voldoende illustratiemateriaal om de verhalen kracht bij te zetten. Maar horecaman Joop van den Enk heeft geen plannen om een boek te (laten) schrijven. “Ik ga lekker genieten van het gezin en de jonge kleinkinderen”, klinkt het uit de mond van de aanstaande pensionado.

De mijlpaal van 65 levensjaren is voor hem reden een stapje terug te doen. Een bijzonder moment natuurlijk. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de ras-Sallander vijftig (!) jaar actief is geweest in de horeca. Het begon allemaal met een ‘keet’ bij het ouderlijk huis en het ging verder met verschillende horecabedrijven. Van eetcafé, discotheek en luxe restaurant tot de exploitatie van een camping.

Vanaf 1990 richtte hij zich als eerste in Salland op de partycatering. In de meest brede zin van het woord. Wie hem heeft ingeschakeld, weet dat hij vooral bekend staat om de pijlers hard werken, kwaliteit, structuur en gastheerschap. Het zijn de elementen die hij ook zag bij Joost Meijerink. Een logische stap dus om de krachten te bundelen. Vanaf augustus 2019 is het duo samen verder gegaan onder de naam ‘Van De Partij’.

De bedoeling was om een tijdje samen op te trekken en dat Meijerink het dan volledig voor het zeggen zou krijgen. Dat moment is nu dus aangebroken. “Natuurlijk had ik me de laatste jaren wel iets anders voorgesteld. Corona heeft echt z’n sporen nagelaten. 2020 was gewoon een rotjaar. In 2021 hebben we wel wat verdiend. Vooral door creatief te zijn. Gelukkig hebben we de tent nu weer lekker aan het draaien en zijn de vooruitzichten gewoon hartstikke goed.”

Dat maakt het een stuk gemakkelijker om een stapje terug te doen. Voor de goede orde: Van den Enk neemt niet volledig afstand van het werkzame leven. Daarvoor is hij teveel liefhebber van zowel het werken als de intermenselijke contacten. Zo blijft de Broeklander in ieder geval betrokken bij Bedrijvencentrum Boei 10 in Raalte. En is hij actief voor Doorpakken Salland, voorzitter van Broodfonds Boeiend Raalte en lid van een aantal businessclubs in de regio. “Actief blijven en op tijd genieten. Dat zijn mijn plannen voor de toekomst”, vat hij het mooi samen.

Heb jij zin in een pensioenborrel? En wil je Joop bedanken voor de mooie jaren in het horecavak en hem succes wensen in zijn nieuwe toekomst? Dat kan op vrijdag 3 juni tussen 16.00 en 18.00 uur in Bedrijvencentrum Boei 10, Boeierstraat 10 in Raalte. Meld je dan snel aan via vandepartij.nl/joop 

Delen:

Deel dit artikel!