Natuurlijke kwekerij Decohof wint Groene Twinkeling 2021

Natuurlijke kwekerij Decohof heeft zich maandagmiddag gekroond tot winnaar van de Groene Twinkeling 2021. Deze prijs, een initiatief van meerdere natuur-en milieuorganisaties, is een stimulans voor partijen in Overijssel die zich sterk maken voor natuur, landschap en biodiversiteit in hun omgeving.

Kwekerij Decohof, gelegen tussen Hoonhorst en Heino, is al weer de tiende winnaar van de Groene Twinkeling. Vanwege corona werd de prijs uitgereikt tijdens een uitzending via de website groentwinkeling.nl.

De jury waardeert vooral de wijze waarop de kwekerij tot natuurlijke producten van goede kwaliteit komt. Het bedrijf werkt uitsluitend op basis van natuurlijke bronnen en een gezonde, levendige bodem. Ook staan ze open voor hulp aan ondernemers die willen overstappen naar een (meer) biologische bedrijfsvoering.

Vincent Overgoor en Fiona Exel van Decohof waren overdonderd door de award en de bijbehorende duizend euro. “Met deze prijs kunnen we onze ideeën beter naar buiten brengen. We hopen hiermee anderen te inspireren.”

Delen:

Deel dit artikel!