Nieuw bedrijfsverzamelgebouw in Lettele

Binnenkort krijgt Lettele nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsvestiging. Op het bedrijventerrein aan de Schotwillemsweg vervangen de gebroeders Obdeijn deze zomer de oude opslagloods van het voormalige Obdeijn Bouwbedrijf voor vijf multifunctionele bedrijfsunits. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw voldoet aan de huidige bouwtechnische eisen voor milieu, duurzaamheid en veiligheid. De units worden te huur aangeboden aan ondernemers die bedrijfsruimte zoeken voor activiteiten in milieu categorie 1 of 2. Eind mei beginnen de werkzaamheden met de sanering van het asbest dak door Unicom Lettele.

Het totale bedrijfsverzamelgebouw is zo’n 35 meter lang en bestaat uit 5 units van 6,70 x 16 meter. Elke unit is naar behoefte in te delen in twee etages. Doordat de voorkant het pand 8,5 meter hoog is en de achterzijde 5 meter, biedt elke unit op de begane grond 105 m2 ruimte en 56 m2 op de 1e verdieping. Elke unit heeft een eigen roldeur en voldoende parkeergelegenheid. Bedrijven die gebruik willen maken van ruimte in dit bedrijfsverzamelgebouw, moeten behoren tot milieucategorie 1 en 2. Daarbij kun je denken aan ambtelijke of technische bedrijven, ateliers, distributie, handel, opslag of zakelijke dienstverlening.

Asbest, lekkage en houtworm
De oude loods van Obdeijn is nu in gebruik door enkele kleine bedrijfjes. Het gebouw is 50 jaar oud, enigszins verloederd en voldoet niet meer aan de eisen. Het asbest dak vertoont lekkage. Het pand is niet geïsoleerd, brandonveilig, aangetast door houtworm en het beschikt niet over nutsvoorzieningen. Er moest iets gebeuren om aan de wettelijke voorschriften te voldoen. In 2016 hebben de eigenaren Marcel, Martin en Erik Obdeijn, een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden voor bedrijvigheid in combinatie met bedrijfswoningen. Daaruit bleek dat de milieucirkel van de naastgelegen boerderij wonen op deze locatie verbiedt. Om ondernemers toch optimale faciliteiten te kunnen bieden, is daarom gekozen voor een bedrijfsverzamelgebouw in deze vorm.

Stimulans voor leefbaarheid van Lettele
Van huis uit heeft de familie Obdeijn zich altijd hard gemaakt voor de leefbaarheid in Lettele. Vader Henk Obdeijn stond aan de wieg van, onder andere, de inrichting van het kleinschalige bedrijventerrein aan de Schotwillemsweg. In 1973 bood hij Garage Lettele de gelegenheid voor bedrijfsvestiging op zijn terrein dat destijds als opslagterrein van bouwmaterialen en materieel dienst deed. Begin jaren tachtig was deze plek de bakermat van Garage Wim Wagemans. Ideeën voor nieuwe inrichting van het terrein hebben 15 jaar geleden in overleg met de gemeente geleid tot het tegenwoordige bestemmingsplan. Het kleinschalig bedrijventerrein heeft inmiddels nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid gebracht in Lettele. Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw is wederom een extra impuls voor ondernemend Lettele. Meer informatie op www.gebroedersobdeijn.nl.

Delen:

Deel dit artikel!