Nieuwe eigenaar R&M zet in op verder professionaliseren webshop

“Het is hoog tijd om Doornroosje wakker te gaan maken”

Als je Willem van Meeuwen vol passie en enthousiasme ziet rondlopen door zijn eigen bedrijfspand, zou je absoluut niet zeggen dat hij slechts twee maanden eigenaar is van R&M. Hij is dan wel helemaal nieuw in het bedrijf, maar zijn glinsterende ogen verraden dat hij zich al helemaal thuis voelt. “Een mooi bedrijf, leuke mensen én goeie producten, wat wil een mens nog meer?”

Nee, het ondernemersvuurtje brandde bij Willem zeker niet zijn hele leven al. Hij werkte bij verschillende bedrijven in financiële jobs en had het meer dan prima naar zijn zin. Totdat bij één van die ondernemingen twee jongens zich inkochten en het bedrijf overnamen. “Opeens was er bij mij een zaadje gepland. Het leek mij eigenlijk wel heel erg leuk om een keer zoiets te doen. Ik ben niet iemand die snel zelf een onderneming zou opzetten, maar het leek me wel heel interessant om in een bestaand bedrijf te stappen en dat op een goeie manier voort te zetten en te laten groeien.” De wereld van tweedehands meubilair trok Willem daarin specifiek. Hij had immers al eens bij een bedrijf gewerkt dat zich daarop richtte. En dat wakkerde iets bij hem aan. “Ja, ik vond dat eigenlijk wel heel erg gaaf. Waarom? Vooral door de focus op duurzaamheid. Een actueel thema natuurlijk, maar ook iets wat ik persoonlijk de afgelopen jaren steeds belangrijker ben gaan vinden. Ik vind het mooi om dat dan ook terug te laten komen in een bedrijf.”

Toen Willem eenmaal de knoop had doorgehakt en op zoek ging naar interessante bedrijven, besloot hij heel specifiek te gaan zoeken in de branche van tweedehands meubilair. Hij belde verschillende mensen totdat iemand toevallig zei: ‘Ik ken nog wel een collega uit Raalte die misschien wel interesse heeft’. “Nou, dat was dus R&M!”, zo vertelt Willem enthousiast. “Ik kom zelf uit Den Haag, dus de afstand was wel even een dingetje. Maar toch had ik meteen een heel goed gevoel bij dit bedrijf en bij eigenaren Nancy en Eric. Ik liep hier rond en dacht: dit moet ‘m worden.”

Online marketing

Sinds begin dit jaar is Willem dus offi cieel de eigenaar van R&M. Veel zal er overigens niet veranderen, zo benadrukt Willem. “Het bedrijf blijft zich richten op tweedehands kantoor- en designmeubilair, zowel via de webshop als via de handel. Nancy en Eric hebben een prachtig bedrijf neergezet. Het ging hartstikke goed zoals het ging en de strategie klopt helemaal, dus waarom zou ik dat willen veranderen? Het oude team blijft daarnaast helemaal in stand en ook oud-eigenaar Eric blijft het komend jaar helpen bij de overgang. Ik ben ontzettend blij dat hij me voorlopig blijft ondersteunen en me de fi jne kneepjes van het vak wil leren. De afgelopen zeven jaar heeft hij namelijk zo’n mooi netwerk opgebouwd. Eric is groot geworden in de handel en is wat dat betreft echt een spin in het web, zowel qua inkoop als qua verkoop. Via contactpersonen krijgt hij heel veel interessante opties aangeboden. Hij kan net iets ingekocht hebben en gelijktijdig alweer zestig procent hebben verkocht. Aan mij de taak om dat netwerk ook zo goed te leren kennen.”

Leren en groeien

R&M KantoorHoewel Willem dus niks aan R&M wil veranderen, wil hij zeker wél dingen toevoegen. Eén specifi ek ding staat daarin voorop: de webshop. “Onze handelspoot is heel groot, maar onze webshop geneert op dit momenteel nog niet zoveel online traffic. Wij noemen dat ons slapende Doornroosje, want we hebben zoveel mooie spulletjes ter beschikking, maar we verkopen deze nog onvoldoende via onze webshop. Om dit te veranderen ben ik vol aan het inzetten op online marketing. Het kopen van tweedehandsspullen is momenteel ontzettend populair, dus daar moeten we vooral bij aanhaken! Ik denk bijvoorbeeld dat er voor ons heel veel kansen liggen in social media. Daar doen we nu amper iets mee, maar ik zou mensen door middel van filmpjes graag meenemen in ons verhaal. Want hoe geven wij al dit meubilair eigenlijk een tweede leven? Dus van het leeghalen van een pand tot aan het schoonmaken en repareren van al deze mooie spullen. Ik ben ervan overtuigd dat we de belevingswereld van tweedehands heel mooi kunnen weergeven.”

Of Willem nou het magazijn, de werkplaats of de showroom laat zien; de glimlach op zijn gezicht verdwijnt geen moment. Hij is ontzettend blij met de overname van R&M, zover is duidelijk. En de toekomst? Daar kijkt hij met heel veel enthousiasme naar. “Ik wil het komend jaar vooral heel veel leren. Omdat ik het bedrijf zo goed mogelijk wil leren kennen, loop ik nu ook overal een beetje mee. Dus ik sta ook stoelen schoon te maken, meubilair te fotograferen of de showroom netjes te maken. Dat vind ik heel belangrijk. En daarnaast hoop ik met R&M vooral mee te kunnen groeien met de steeds groter wordende trend van tweedehandsspullen. Wat mij betreft is het hoog tijd om Doornroosje wakker te gaan maken!”

R&M Kantoor- en Designmeubilair
Kaagstraat 17
Raalte
0572 74 52 09
info@rmkantoor.nl
www.rmkantoor.nl

Delen:

Deel dit artikel!