Nijhof Groep neemt installatiebedrijf Eefting Epse over

Nijhof Groep heeft de aandelen van Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. uit Epse overgenomen van eigenaren Peter en Trea Smale. Daarmee breidt Nijhof zijn portfolio uit met een familiebedrijf waar kwaliteit en service centraal staan. Eefting blijft als zelfstandig bedrijf opereren, met behoud van naam, medewerkers, identiteit en vestigingsplaats. Klanten van Eefting ondervinden geen hinder van de overname. Peter Smale blijft betrokken bij het management van het bedrijf.

Nijhof Groep nam overnamespecialist Marktlink in de arm omdat het zag dat er nog een enorme verduurzamingsslag moet worden gemaakt in de particuliere huizenmarkt. Dit leidde tot meerdere gesprekken met gegadigden voor Nijhof Groep. De keuze van de directie viel na een zoektocht van een jaar op Installatiebedrijf Eefting Epse.

Nijhof Groep bestaat uit Nijhof Installatietechniek, Willemsen Installatie en Salland Installatieservice. Het bedrijf heeft ruim honderd medewerkers. Bovendien heeft de onderneming een eigen opleidingstak, de Salland Tech Academy met een vorig jaar geopend modern opleidingscentrum. Door de overname breidt Nijhof Groep het werkgebied uit met een vestiging in Epse. “De particuliere markt biedt veel kansen”, aldus Michel Marsman van Nijhof Groep. “We zochten een bedrijf dat zijn sporen op dit werkgebied al heeft verdiend en kwaliteit en service kan waarborgen. Daarnaast is dit geografisch gezien een mooie boost voor onze Academy, gezien de nabijheid van de BBL- en BOL-opleidingen van ROC Aventus in Deventer–Apeldoorn.”

“De wens van Nijhof Groep was een familiebedrijf met wortels in deze regio”, aldus Willem Mulder van Marktlink. “De directie vond het belangrijk dat de familiecultuur aansluit bij de huidige bedrijven. Persoonlijke aandacht, plezier en servicegerichtheid staan hierin centraal. Uiteindelijk gaf de persoonlijke klik tussen Michel en Peter de doorslag. Beide heren kennen elkaar nog van de opleiding van meer dan 25 jaar geleden.”

Installatiebedrijf Eefting Epse B.V. is opgericht in 1973. Het familiebedrijf is actief voor zowel bedrijven als woningbouwverenigingen en particulieren. Eefting verzorgt complete installatiewerkzaamheden, waaronder de aanleg van elektrische installaties en duurzame warmtepomp- en verwarmingsinstallaties, en loodgieterswerkzaamheden, dakbedekking en sanitair.

Voor Peter en Trea Smale, van wie Nijhof de aandelen heeft overgenomen, bood de interesse van Nijhof Groep uitkomst. Na uitvoerige gesprekken en zorgvuldige voorbereiding heeft Eefting ervoor gekozen om verder te gaan onder de vlag van Nijhof Groep. Hiermee is de continuïteit van Eefting gewaarborgd; Peter en Trea hebben zelf namelijk geen opvolgers binnen de familie. Er wordt veel waarde aan gehecht dat het bedrijf op dezelfde voet en met dezelfde groep enthousiaste medewerkers wordt voortgezet.

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Michel Marsman en Angelique Nijhof (Nijhof Groep) en Trea en Peter Smale (Eefting).

Delen:

Deel dit artikel!