Nine Star Ki-expert Sietske Mollink coacht vanuit de Oosterse elementenleer

“Je gaat snappen waarom je doet zoals je doet”

“Wat mij betreft is zelfkennis de sleutel tot zelfacceptatie en zelfvertrouwen”, zegt Nine Star Ki-expert Sietske Mollink, die in haar coachingspraktijk gebruik maakt van een ‘Oosterse’ manier van denken. ‘Oost-Nederlands’, want ze is nuchter, en ‘Oosters’, als in Aziatisch, omdat ze gebruik maakt van de elementenleer Nine Star Ki. 

“Dit is het, hier moet ik wat mee”, voelde Sietske Mollink uit Luttenberg een paar jaar geleden toen ze met Nine Star Ki in contact kwam. Alles draait om energie. Nine Star Ki gaat uit van je geboortedatum en de elementen die daarbij horen, water, hout, vuur, aarde en metaal. Aan die elementen hangen verschillende eigenschappen. Het vormt een karakteranalyse, een blauwdruk van wie je bent. Wie je bent in de kérn en dat is precies wat mensen voelen als Sietske hen uitlegt over hun blauwdruk.

De sterke passie die Sietske toen voelde, heeft ze uitgebouwd tot een bloeiende onderneming. Ze pakt een duplo-poppetje in zithouding en een vierkant duploblokje en legt die demonstratief naast elkaar op tafel. “Ik gebruik Nine Star Ki als instrument om te coachen. Je komt te weten waar je kwaliteiten, je valkuilen en je behoeftes liggen. Zo kun je begrijpen waarom je bijvoorbeeld een burn-out krijgt en wat je moet doen om te voorkomen dat je (nogmaals) in die burn-out komt.” Dan buigt Sietske het poppetje recht, en drukt het staande figuurtje bovenop het blokje. “Daar wil ik heen”, zegt ze. “Dat je als persoon opstaat en je je super krachtig voelt.”

Kennis over jezelf

“Meer zelfkennis, acceptatie van al je karaktereigenschappen, ook de minder mooie, en liefde voor jezelf”, dat is wat Sietske haar cliënten meegeeft binnen een coaching traject, zowel zakelijk als particulier. Sietske heeft kennis van pedagogiek en is geschoold in ‘personeel en arbeid’. Ze werkte jarenlang bij de Raad voor de Kinderbescherming en weet hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is. “Dat je stáát voor wie je bent. Ongeacht welke opvoeding je hebt gehad, of wat je ervaringen zijn. Met kennis over jezelf voel je beter aan welke keuzes je te maken hebt in het leven, bijvoorbeeld in relaties en werk.” 

Werk, daar wil Sietske op inhaken. “Neem een werksituatie, met verschillende collega’s. Mensen met het element hout zijn heel erg creatief, hebben overal een oplossing voor maar zijn geen leiders. Dat zijn mensen met het metaal weer wel. Ieder heeft een eigen ‘blauwdruk’, en vaak werken die verschillende karakters uit onbegrip niet vloeiend samen terwijl ze elkaar juist goed aanvullen. Als je kennis hiervan hebt, kun je daar als werkgever of collega op inspelen en samen een écht team worden met begrip voor elkaar.” 

Gefascineerd door de mens, door menselijk gedrag, dat is wat Sietske drijft in haar eigen onderneming. Wat zorgt ervoor dat de ene persoon in dezelfde omstandigheden, toch heel anders gevormd wordt dan de ander? “Met de kennis van Nine Star Ki kan ik dat voor een heel groot deel verklaren en uitleggen. Daar help ik je graag mee verder, zowel particulier als zakelijk, individueel of met een team.”

 

Sietske Mollink coaching & advies  |  Luttenberg  |  06 13 14 84 89  |  info@sietskemollink.nl  |  www.sietskemollink.nl

Delen:

Deel dit artikel!