Notariskantoor met oog voor de regionale ondernemer

Notariaat Salland is nieuwe naam voor gefuseerde notariskantoren Raalte, Heino en Olst

Het is een belangrijk thema op het platteland: het behoud van de lokale voorzieningen. Hoe belangrijk het is voor het serviceniveau en dus ook de leefbaarheid in de kernen. We maken ons allemaal zorgen over het wegtrekken van winkels en bedrijven uit de dorpen en dat is voor een groot deel terecht. Hoe heerlijk is het dan dat je ook een tegengestelde beweging waarneemt, zoals bij Notariaat Salland.

Notariaat Salland? Er zijn wellicht lezers die het nieuws hebben gemist waarin melding werd gemaakt van deze naam. Een nieuwe naam voor oude bekenden die hebben besloten om samen verder te gaan: Notariaat Roelofs in Olst en Procee Oors Van der Werf in Raalte en Heino. Dat is goed nieuws, maar nog beter nieuws is het dat alle huidige kantoren (Olst, Raalte en Heino) behouden blijven. En de notarissen hebben zelfs plannen om zich in Wijhe (weer) fysiek te presenteren.
Het is een fusie met alleen maar voordelen, vinden Marjon van der Werf, Margreet Procee, Mark Oors en Erik Roelofs. Dat geldt zowel voor de klant (zakelijk en particulier) die profiteert van meer deskundigheid onder één dak als voor de notarissen zelf. “Voor ons gaat het met name om vakinhoudelijke aspecten. Zo is er meer tijd om nieuwe ontwikkelingen te bespreken, nog meer te specialiseren en zaken bij elkaar te spiegelen. Maar, het gaat zeker ook om kantoorzaken en het genereren van nieuw werk, want uiteindelijk zijn ook wij ondernemers.”

Lage drempel

De keuze voor de naam Notariaat Salland is een bevestiging van de band met de regio. En uit de keuze voor het behoud c.q. uitbreiding van het aantal kantoren in de kernen mag je afleiden dat de notarissen veel waarde hechten aan een lage drempel en het persoonlijke contact. “Het imago van de notaris waar je gemakkelijk naar binnen loopt, willen we zeker in stand houden.”

De lage drempel geldt zeker ook voor het regionale bedrijfsleven dat voor diverse juridische en notariële aspecten van het ondernemerschap terecht kan bij Notariaat Salland. Mark Oors is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en aangesloten bij de landelijke Vereniging van Notarieel Ondernemingsrecht Specialisten. Qua expertise kun je bijvoorbeeld denken aan specifieke zaken als het mede vorm geven aan een fusietraject, begeleiden van een herstructurering of het vastleggen van een samenwerkingsovereenkomst tussen twee zakenpartners. Over dat laatste wordt wel eens te gemakkelijk gedacht, is de ervaring van de Raalter notaris. “Het gaat dan om zaken als de verhouding tussen directie en eigenaar. Dat kun je beter vooraf goed regelen dan dat je het achteraf moet repareren.”

Delen:

Deel dit artikel!