Ondernemer van Morgen 2018: het wordt een volle bak!

Organisatie gaat voor driehonderd deelnemers en uitverkocht HOFtheater

Als je bij de eerste editie al zo’n 220 deelnemers hebt mogen begroeten en je vrijwel uitsluitend positieve reacties hebt ontvangen, dan moet je de lat iets hoger durven te leggen. Paul Maas heeft dus geen angst om de magische grens van driehonderd bezoekers in de mond te nemen. Dat betekent tevens dat het HOFtheater op donderdag 15 november tot de nok toe vol zit. En dat de organiserende werkgroep een fles champagne tegemoet kunnen zien…

Het optimisme van de voorzitter van Kring Raalter Werkgevers wordt gedeeld door wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte. Overigens hebben de twee wel goede argumenten voor hun enthousiasme. “Vorig jaar zijn evaluatieformulieren uitgedeeld en 95 procent heeft aangegeven dit jaar opnieuw te gaan. Bovendien krijgen ondernemers uit Olst-Wijhe dankzij een bijdrage van de Rabobank nu ook de kans om gratis aan te haken.”

Ondernemer van Morgen is voortgekomen uit het Economisch Werkatelier. “Daar kwam de vraag aan de orde of we niet eens moesten nadenken over één grote ondernemersvereniging in de gemeente Raalte. Dat was aanleiding om een groep studenten een onderzoek te laten doen. Met als uitkomst dat er geen behoefte was aan samensmelting maar wel aan het delen van kennis.”

Met een bijdrage uit het potje Ondernemend Noaberschap van de provincie Overijssel en geld van gemeente en ondernemersverenigingen is in 2017 de eerste editie van Ondernemer van Morgen opgetuigd. Met de nadruk op het delen van kennis, ontmoeten en netwerken. Een schot in de roos, zo bleek uit zowel de goede opkomst als de inhoudelijke reacties van de aanwezige lokale ondernemers. Het heeft er alle schijn van dat het dus een blijvertje wordt. “Overigens wel met het besef dat de subsidiepotjes een keer eindig zijn en dat we uiteindelijk op eigen benen moeten staan.”

Onterecht gevangen

De ervaring van het eerste jaar heeft wel geleid tot een iets andere opzet van het programma. De (hopelijk 300) deelnemers worden eerst ontvangen in de theaterzaal voor een gezamenlijke aftrap onder leiding van dagvoorzitters Paul Maas en Bram Steijn (voorzitter Heino Aktief).

Als topspreker is Joseph Oubelkas vastgelegd. Hij is de auteur van ‘400 brieven aan mijn moeder’. Dit boek vertelt het verhaal van zijn onterechte gevangenschap in Marokko. Door die ervaring van het harde leven in diverse gevangenissen in Marokko is hij in staat zijn gehoor een bijzondere spiegel voor te houden. “Elke ondernemer heeft wel iets ellendigs meegemaakt. De grote vraag is alleen hoe je er mee omgaat. Oubelkas heeft zijn woede en frustratie namelijk omgezet in iets positiefs en constructiefs. Een bijzonder verhaal.”

Na de plenaire aftrap is het de bedoeling dat het gezelschap twee keer uiteen gaat. De ene groep volgt een sessie bij trendwatcher Meindert Bos en de anderen kunnen kiezen uit één van de vijf workshops. “Zoek er vooral één waar je iets kunt leren. Kies niet voor de gemakkelijkste weg, maar pak een workshop waar je moet stretchen qua ontwikkeling”, aldus Melenhorst en Maas.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding: ondernemervanmorgen.nl.

Delen:

Deel dit artikel!