Ondernemer van Morgen: vol gas er tegenaan!

Na één online editie is het ‘terug naar normaal’ voor het netwerkevent van Salland

Denk vooral niet dat ze in 2020 een makkie hebben gehad bij de organisatie van Ondernemer van Morgen. Ook al was het vanwege corona een online event. “Het is zeker net zoveel werk”, benadrukken José Bakker en Maeike Blauw. Het mooie is dat het in ieder geval niet is afgeblazen.

Dat er tussen de jaren 2017 en 2021 sprake is van een onafgebroken serie. En dat op donderdag 18 november dus het eerste lustrum wordt gevierd.

Het grappige is dat de dames zo opgaan in de organisatie van dit jaar dat deze mijlpaal volkomen aan ze voorbij is gegaan. “Oh, echt? Dan moeten we het daar de volgende vergadering nog wel even over hebben”, zeggen ze lachend. “Het voelt niet als een vijfde keer omdat we vorig jaar natuurlijk moesten afwijken van het normale programma”, aldus het duo dat een werkgroep vormt met ondernemers Paul Maas, Bram Steijn en Martin Blokvoort en accountmanagers Pieter Nijland en Macha Haerkens van de gemeente Raalte. 

Wat zijn we er allemaal aan toe! De dynamiek van honderden ondernemers die – wederom in het HOFtheater in Raalte – bij elkaar komen voor drie heldere uitgangspunten. Inspiratie opdoen, kennis vergaren en delen en vooral netwerken. Maar dan wel netwerken op z’n Sallands. Dus, ongedwongen en heel gezellig… Pioniers Maeike en José – het duo is verantwoordelijk voor de succesformule – zien dan ook geen reden om grote veranderingen door te voeren.

De echte aftrap – na het welkomstwoord – wordt dus gegeven door een bijzondere spreker. Dit jaar is de keuze gevallen op Mirjam Pol die meerdere keren met succes heeft deelgenomen aan de Dakar Rally. “Een echte Twentse powervrouw met een mooi verhaal over doorzettingsvermogen. Haar boodschap? Dat je gewoon gas moet geven als het even tegenzit.”

Sterk concept 

De kennis- en inspiratiesessies zijn in het programma gebleven. Iedereen neemt deel aan de inspiratiesessie in de theaterzaal. Deze gezamenlijke sessie wordt ingevuld door Sandra Dijkstra (Brands UP) en wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte. “Het bureau heeft de opdracht gekregen om het merk Raalte neer te zetten. Een mooi initiatief en het is goed om ondernemers nu te vertellen wat ze er allemaal mee kunnen doen.” Voor de andere sessie annex workshop heb je keuze tussen een aantal gevarieerde en aantrekkelijke thema’s. Van digitalisering tot het belang van een goede profielfoto op LinkedIn en van agile denken en werken tot verandermanagement. Spreekt dit je niet aan, dan kun je altijd nog terugvallen op speeddaten. 5 Minuten met een collega-ondernemer of ambtenaar van de gemeente Raalte aan tafel om even kennis te maken en wellicht al te polsen of
je iets voor elkaar kunt betekenen. “Daar kan het netwerken al beginnen”, aldus
José en Maeike.  

Al met al is Ondernemer van Morgen een sterk concept. Mede ook omdat het wordt gedragen door alle ondernemers- en winkeliersverenigingen in de gemeente Raalte. En natuurlijk de gemeente zelf. Er is dus ook een keur aan ambtenaren aanwezig. Uit alle geledingen van het gemeentehuis. Grijp je kans om live met een ambtenaar in gesprek te gaan. 

Ondernemer van Morgen
www.ondernemervanmorgen.nl
info@ondernemervanmorgen.nl

Delen:

Deel dit artikel!