Ondernemerschap geeft Mea Schutte de kans om meer kwaliteiten in te zetten

Van accountant naar business in control

Als accountant kwam Mea Schutte al over de vloer bij Hof van Salland in Hellendoorn. Dat was voornamelijk bij strategische kwesties en rond het ritueel met de jaarcijfers. Inmiddels heeft Mea Schutte het eigen ondernemerschap omarmd. De kennis en ervaring die ze opdeed als accountant kan ze nu combineren met een intensieve betrokkenheid. Daardoor kan Mea deze ondernemers bijstaan op gebied van strategie, personeel, administratie, financiering en fiscaliteit, waardoor Hof van Salland echt wordt ondersteund bij het ondernemen.

Dat is precies waar de behoefte ligt bij het vakantiepark dat wordt bestierd door de familie Smeets: moeder Riekie, vader Bert, zoon William en dochter Patricia. Als familie hebben ze de voormalige camping opgebouwd tot een luxe kleinschalig vakantiepark. Met een geweldige horecafaciliteit, een zwembad en wellness in de villa’s, komen de gasten echt tot rust. “Ook al zijn we een kleinschalig familiebedrijf, er zijn veel takken van sport. Zoals de ontwikkeling en verkoop van vakantiewoningen, de exploitatie van het vakantiepark en de horeca. We moeten op tal van vlakken snel kunnen schakelen.” Dat we bij Hof van Salland worden ontvangen, is dus niet alleen vanwege de schoonheid van het park. Het is een mooi voorbeeld van wat Measure, zoals het bedrijf van Mea is gedoopt, voor ondernemers kan betekenen. “Natuurlijk zijn die cijfers ongelooflijk belangrijk, je moet kunnen sturen op betrouwbare informatie. Maar door wekelijks aanwezig te zijn, kan ik zowel inzoomen op de details als ook uitzoomen naar de hoofdlijnen. Uit die combinatie valt de winst te halen. Door speerpunten af te spreken, kun je meer aandacht besteden aan de belangrijke zaken. Zo blijf je als ondernemer gefocust en in control.” Namens de familie geven Patricia en Riekie graag aan hoe blij ze zijn met het intensieve contact met Measure. “Iedere week
hebben we inzicht in de behaalde resultaten en kunnen we met Mea overleggen over de actuele zaken die spelen binnen onze onderneming. Kortom, het geeft rust in onze dagelijkse hectiek.”

Grip, rust en weer door!
Het is een duidelijke win-winsituatie. De frequente aanwezigheid van Mea heeft al geresulteerd in mooie besparingen. Zoals de wijze waarop ze fiscale regels interpreteert en daar voor Hof van Salland een mooi voordeel uit wist te halen. Maar het gaat veel verder dan het financiële voordeel. “Measure kijkt ook met de bekende blik van buiten naar binnen. Ziet hoe het personeel zijn/haar werk doet en helpt ons de bedrijfsvoering efficiënter te maken”, vertelt Patricia. Ook mag haar rol in coronatijd niet worden onderschat. De pandemie heeft natuurlijk grote gevolgen voor de branche waarin Hof van Salland actief is: toerisme, recreatie en horeca. “Mea heeft ons heel goed geholpen met diverse coronascenario’s. In een tijd van grote onzekerheid zorgde zij er voor dat we per week wisten waar we aan toe waren. Ook omdat ze regelmatig schakelde met partijen als de bank en de gemeente Hellendoorn.” We kunnen dus stellen dat Measure de organisatie bij Hof van Salland telkens van nieuwe smeerolie voorziet. Of zoals Riekie het omschrijft: “Mea zorgt er voor dat we grip op de zaak hebben én houden. Daar gaat het om. Grip op de zaak, rust en weer door!”
Wat daarbij goed helpt, is het jaarplan dat Mea opstelt. Hierin worden wensen, verwachtingen en afspraken beschreven. Dat zorgt voor ambitie maar wel binnen realistische kaders. Gedurende het jaar kun je het er regelmatig bij pakken en in de laatste maanden kun je het grondig evalueren. “Je kunt er de valkuilen uithalen en zeker ook de trots”, geeft Patricia namens het familiebedrijf aan.

Measure
Mea Schutte
06 1480 6837
mea@measure.nl
www.measure.nl 

Delen:

Deel dit artikel!