Ondernemersdienstverlening gemeente Raalte scoort 6,3

De gemeente Raalte heeft onlangs een 6,3 behaald als het gaat om de dienstverlening aan ondernemers. Dat is net iets onder het landelijk gemiddelde (6,6), maar een hele mooie score voor de gemeente die in 2016 nog als laatste eindigde in de ranglijst van ondernemersvriendelijke gemeenten in Overijssel.

Na die dramatische score hebben ondernemers en de gemeente Raalte de handen ineen geslagen en dat lijkt te werken. In de Ondernemerspeiling laat het bedrijfsleven weten dat de gemeente actiever contact zoekt en meer denkt in mogelijkheden. Wethouder Jacques van Loevezijn is dan ook een blij man. “Het is fijn dat vooral de ondernemers die verandering echt zien. Laten we deze stijgende lijn nu ook doorzetten!”
Het is de kroon op het werk van de Taskforce Ondernemersdienstverlening waarin gemeente en een afvaardiging van ondernemersverenigingen hard hebben gewerkt aan een beter contact. Zij hebben ingezet op drie thema’s: wederzijds begrip tussen ondernemer en ambtenaar, het denken in mogelijkheden door de gemeente en het verbeteren van gemeentelijke processen door te leren van andere gemeenten. Een aantal concrete acties hierbij zijn: het aanstellen van een ruimtecoach, een bedrijvenserviceteam en het verbeteren van het bouwvergunningenproces.

Foto: Stefan Kemper Fotografie

Delen:

Deel dit artikel!