Online editie van Ondernemer van Morgen moet aan het denken zetten

Gastspreker Frank Krake gaat op 12 november Sallandse ondernemers inspireren

“Nee!” Paul Maas is meteen duidelijk in zijn antwoord op de eerste vraag. Of het een optie is geweest om het event Ondernemer van Morgen helemaal af te blazen. “We waren er al vrij snel uit dat het niet verantwoord is om een fysieke bijeenkomst te organiseren, maar afgelasten is zeker niet aan de orde geweest.”

Het is prijzenswaardig dat de organisatie, bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen in en accountmanagers van de gemeente Raalte, het bijltje er niet bij neergooit. Zou ook eeuwig zonde zijn, want in slechts een paar jaar tijd is echt iets neergezet. “In eerste instantie zochten we iets in de sfeer van verbroedering, omdat je in deze tijd geen mogelijkheid meer hebt tot netwerken. Maar, het is een inspiratiemoment geworden vanuit de gedachte dat er altijd kansen voorbij komen. Ongeacht hoeveel ellende er op je afkomt”, vertelt Paul Maas namens het organisatiecomité.

Wie kan dat verhaal beter vertellen dan Frank Krake. Ondernemer in hart en nieren. Ooit in Enschede eigenaar van een succesvol bedrijf in tuinmeubelen. Hij had net een ander bedrijf overgenomen en toen kreeg hij te maken met de gevolgen van de vuurwerkramp. Krake krabbelde weer op en richtte zich op een nieuw afzetgebied in de Verenigde Staten. Maar toen kwam 9/11… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. SARS, een vulkaanuitbarsting, niets bleef hem bespaard. “Ik denk dat hij wel tien keer in de slachtofferrol is gekomen, maar ze hebben hem niet klein gekregen. Als iemand veerkracht en doorzettingsvermogen heeft, dan is het Frank Krake wel. We hebben hier bewust voor gekozen. Omdat het gaat over niet bij de pakken neerzitten, creatief zijn en innoveren. Erg inspirerend.”

De 2020-editie wordt dus een online editie zonder netwerken en workshops. Ondanks het ontbreken van een publiek bestaande uit zo’n driehonderd ondernemers wordt het programma wel uitgezonden vanuit het Hoftheater. “Dat geeft meer dynamiek dan wanneer we het presenteren vanuit onze huis- of zolderkamers.”

Ook in de online editie zijn de contouren van het reguliere programma duidelijk herkenbaar. Samen met collega Bram Steijn verzorgt hij de opening en ter plekke hebben ze een gesprek met wethouder Dennis Melenhorst van de gemeente Raalte. Ondernemer van Morgen komt ook dit jaar tot stand met dank aan financiële bijdragen van de gemeente Raalte en de ondernemersverenigingen uit de gemeente Raalte. Leden van de diverse ondernemersverenigingen krijgen een uitnodiging om zich aan te melden en kunnen dan via de website van het Hoftheater kijken naar de livestream. “Het Hoftheater heeft de laatste tijd veel ervaring opgedaan met livestreams. Een mooie innovatie in deze tijd.”

Ondernemer van Morgen
12 november 19:30 – 21:00
www.ondernemervanmorgen.nl
info@ondernemervanmorgen.nl

Delen:

Deel dit artikel!