Opleiden werkt!

Leerlingen steeds beter zien worden in hun vak en ze zien groeien naar vakman of – vrouw. Werknemers zichzelf zien ontwikkelen in de breedte óf diepte. Mijn collega’s en ik krijgen daar echt energie van. We halen veel voldoening uit opleiden, want we willen mensen graag ons prachtige vak leren. Maar daarnaast is opleiden op dit moment ook belangrijker dan ooit! Zeker gezien het schrijnende tekort aan vakmensen… 

Ons vak heeft een gouden toekomst. Wij zijn een belangrijke schakel in de energietransitie en dat wordt alleen maar meer. Er is al heel veel werk en gezien de huidige ontwikkelingen in o.a. de gasmarkt, kunnen we nog jaren groei verwachten. Daarnaast kampen we met een steeds groter tekort aan vakmensen. Daarom hebben we sinds enkele jaren ons eigen opleidingsbedrijf voor regionale technici opgericht: Salland Tech Academy. 

Wij leiden graag nieuwe mensen op, zowel schoolverlaters als ervaren krachten op zoek naar een nieuwe uitdagingen. We vinden het ontzettend mooi om ons prachtige vak aan hen te laten zien, zo creëren we immers de makers van morgen. Zelf opleiden heeft daarnaast nóg een voordeel: mensen krijgen ons bedrijfs-DNA mee. Op die manier krijgen ze echt een binding met ons bedrijf en ontstaat er een mooie, hechte band. 

Naast het enthousiasmeren van nieuwe mensen, stimuleren we ook onze huidige werknemers om altijd te blijven leren en groeien. We geven ze ruimte om binnen ons bedrijf nieuwe vaardigheden of technieken te leren. Zo kunnen ze hun kennis uitbreiden of verder groeien in hun functie.  

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, zie ik ontelbaar veel mooie succesverhalen. En dat maakt me trots. Trots op onze leerlingen die zich ontwikkelen tot toptechneuten, trots op onze medewerkers die altijd nieuwe dingen willen blijven leren én trots op onze leermeesters. Dankzij hun tijd en inzet geven ze zoveel mensen een mooie toekomst. Want opleiden werkt.

Kennis delen we ook graag met andere bedrijven. In een volgend column vertel ik daarom graag meer over ons opleidingsbedrijf. Zo kunnen we ook van elkaar leren. Langskomen om eens te komen kijken mag ook altijd.
De koffie staat klaar!

Hugo Willemsen
Willemsen Installatie

Delen:

Deel dit artikel!