Ouwe rot en jonge hond in horecaland bundelen krachten

Joost Meijerink wordt (mede-)eigenaar van Joop van den Enk Partycatering BV

Met zijn nog altijd energieke inzet dacht de buitenwereld wellicht dat de Raalter horecaondernemer Joop van den Enk de eeuwige jeugd had. En tot in de lengte van jaren zijn gelijknamige bedrijf in partycatering in goede banen zou leiden. Maar voor Van den Enk wordt het tijd om zijn bedrijf over te dragen. Hij maakt deze week bekend dat zijn jonge branchegenoot Joost Meijerink uit Raalte de onderneming stapsgewijs gaat overnemen. “Eerst draaien we nog twee jaar samen door en dan neemt Joost het stokje volledig over.”

De overname is beklonken na een aantal mooie gesprekken aan de keukentafel in de woning van Van den Enk. De twee vinden elkaar in dezelfde visie op het horecavak en daarmee was de deal al snel rond. Beiden focussen zich op het organiseren van kwalitatieve en volledig ontzorgde feesten voor zowel bedrijven als particulieren. Met ingang van 1 januari, het officiële moment van het samengaan, komt er een nieuwe naam om uiting te geven aan de nieuwe koers. De naam wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Van den Enk en Meijerink zijn geen onbekenden voor elkaar. “Natuurlijk volg je elkaar als collega’s en kom je elkaar geregeld tegen, maar we hebben ook daadwerkelijk samengewerkt”, doelen de twee met name op De Leeren Lampe toen Joop van den Enk daar keer de scepter zwaaide en Meijerink actief was als bedrijfsleider. Ook is Joost al een aantal jaar betrokken bij het maken van offertes voor Joop van den Enk Partycatering en actief als partymanager tijdens events.

De bedrijfsopvolger houdt zijn uitzendbureau voor de horecabranche gewoon aan, net als Stretchtent Salland waar hij het eigenaarschap deelt met DJ Tom van Duuren. “Op termijn kunnen we met de combinatie van deze expertises een nog beter totaalplaatje aanbieden. Dan hebben we dit zelf nog beter in de hand.”

Meijerink is logischerwijs blij met de kans om in het bedrijf te stappen en het uiteindelijk over te nemen. “De klik met Joop was er altijd al. We vinden het allebei belangrijk dat details goed worden ingevuld en hechten waarde aan het gastheerschap. Het feit dat we nog twee jaar samen optrekken geeft mij de kans om langzaam in te stromen en voor Joop om rustig af te bouwen. Ik kan tot die tijd gebruik maken van zijn ervaring en netwerk. Met zijn passie voor het vak weet ik zeker dat Joop gretig genoeg is om mij te ondersteunen.”

Foto: Stefan Kemper Fotografie

Delen:

Deel dit artikel!