Overweg Olie viert 10-jarig jubileum met compleet vernieuwde webshop

Familiebedrijf Overweg Olie bestaat 10 jaar en dit jubileum is gevierd met de presentatie van een geheel vernieuwde webshop voor bedrijven én particulieren met daarbij een unieke samenwerking met de wereldwijd opererende smeermiddelenleverancier Kroon-Oil. Vader Ton en zoon Bram hebben het afgelopen decennium steeds meer klanten uit vooral de agrarische en de automotive sector voorzien van toonaangevende olieproducten en ze zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Overweg Olie startte in 2007 in de regio Salland, maar inmiddels is het Raalter bedrijf steeds meer landelijk en zelfs tot in België actief.

In familiebedrijven loopt de visie op zakendoen tussen de oude en jonge generatie niet altijd synchroon. Vader en zoon Overweg werken echter prima samen en geven elkaar alle ruimte. Ton Overweg: “Ik kom bij veel bedrijven en zie maar al te vaak dat de oudere generatie een te zware stempel drukt op de bedrijfsvoering. Dat gaat volgens mij ten koste van een gezonde groei. Daarom stimuleer ik mijn zoon Bram bij zijn innovatieve ideeën en wil ik geen remmende factor zijn”.

E-commerce

Bram is er trots op dat zijn vader openstaat voor nieuwe ontwikkelingen en dat hij daardoor alle ruimte krijgt om innovatief te zijn. “Ik zie bijvoorbeeld veel toekomst in e-commerce, onze klanten online voorzien van het beste advies en het verkopen van onze olieproducten via internet. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van Dennis Haarman, een e-commerce manager die met zijn bedrijf d-etail specialist is op het gebied van digitaal zakendoen. Samen met Dennis heb ik onze online strategie bepaald en dat heeft ertoe geleid dat wij een compleet nieuwe webshop hebben laten bouwen. Met deze webshop kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.” Nu de webshop is afgerond houdt de samenwerking van Overweg Olie met d-etail niet op. “Ook in de toekomst blijven we gebruikmaken van de expertise van Dennis om onze online doelstellingen waar te maken.”

Kroon-Oil

Overweg Olie is sinds de oprichting official partner en toegewijd leverancier van Kroon-Oil. “Wij hebben alle vertrouwen in Kroon-Oil producten voor wegverkeer, landbouw en industrie. Daarom verkopen we uitsluitend Kroon-Oil producten en ook ons eigen private label wordt door Kroon-Oil geproduceerd”, aldus Bram. “Uiteraard heeft onze nieuwe webshop een directe koppeling met de data van Kroon-Oil. Zo krijgt de bezoeker altijd adequate en de meest actuele informatie, smeermiddelenadviezen, productinformatie, foto’s en voorraad. Bovendien beschikt onze webshop over een kenteken-adviestool en een ‘slim zoeken’ optie.” Ton vult aan: “Voor Kroon-Oil is het een belangrijk bijkomend voordeel dat wij aan zowel bedrijven als particulieren leveren. Kroon-Oil levert namelijk alleen aan bedrijven en wij zijn de eerste webshop partner met een koppeling van Kroon-Oil die ook aan particulieren levert”.

Innovatief en milieuvriendelijk

Kroon-Oil en Overweg Olie doen al tien jaar zaken met elkaar. Nogmaals Bram: “Kroon-Oil levert topkwaliteit, geeft veel ondersteuning, heeft de distributie goed voor elkaar en zorgt dat wij onze klanten goed kunnen bedienen. Bovendien werken we graag met Kroon-Oil samen, omdat het een innovatief bedrijf is. De 20-liter Bag-In-Box (BiB) verpakking is bijvoorbeeld een milieuvriendelijk alternatief voor de oude kunststof 20-liter vaten. Ze schenken beter, zijn bijna helemaal recyclebaar en reduceren afvalstromen aanzienlijk. Ook heeft Kroon-Oil de Powerflush ontwikkeld om automatische versnellingsbakken te spoelen. Dat soort innovaties vinden wij interessant. Kroon-Oil loopt wat ontwikkelingen betreft voorop in de markt en ze verzinnen constant nieuwe dingen”.

Vol vertrouwen de toekomst in

Ton en Bram Overweg kijken tevreden terug op de viering van het 10-jarig jubileum van hun onderneming. Samen met allen die een bijdrage hebben geleverd aan de nieuwe ontwikkelingen is deze mijlpaal feestelijk gevierd. (Zie foto). “We hebben in de afgelopen tien jaar vrij snel een positie weten te verwerven in de regio Salland, Twente en Gelderland. De laatste vijf jaar opereren we steeds meer landelijk en ook in België zijn we inmiddels actief. Onze klanten kunnen vandaag bestellen en morgen is de bestelling in huis. Bovendien kunnen ze al vanaf 1 liter bestellen. Daar zit onze kracht. We zien onze toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Delen:

Deel dit artikel!