People Planet Profit leidend in utiliteitsbouw

In de wereld van de utiliteitsbouw – denk aan de in Raalte momenteel te realiseren panden van Enthoven en Pan Oston – zijn het proces en toekomstige gebruik van het pand steeds meer leidend in het ontwerp van de techniek. Met People Planet Profit als duurzaam uitgangspunt komt het optimale comfort voor medewerkers steeds centraler ten opzicht van de initiële aanschafprijs te staan.

Nu het proces en comfortabele gebruik voor de komende dertig jaar meer en meer sturing geeft aan beslissingen, is een ervaren installateur als volwaardige gesprekspartner binnen het bouwteam zeker gerechtvaardigd. Binnen het team heeft de installateur alle ruimte om positief mee te denken over de best mogelijke oplossing voor de opdrachtgever. Dit in tegenstelling tot aanbestedingstrajecten, waarbij de creativiteit tot nul is gereduceerd.

Positief effect

Het bouwteam geeft gezamenlijk sturing aan het bestek door – daar waar het een positief effect op het comfort en de centen heeft – met de techniek te schuiven en bouwkundige aanpassingen te doen. De installateur adviseert vanuit de eigen expertise over het comfort en geeft invulling aan alle eisen van de energieprestatieregelgeving, evenals de verschillende oplossingen die er zijn voor het opwekken en besparen van energie.

Optimale sturing

Met het bouwteam kan de opdrachtgever optimaal richting geven aan de wensen en toekomstvisie voor het eigen vastgoed. Er zijn betere afspraken te maken binnen een voor iedereen helder ontwerp en idem planning, waarvoor het team gezamenlijk de verantwoordelijkheid draagt. Zo levert een goed bouwteam niet alleen een positieve bijdrage aan de prijs voor het vastgoed, maar ook aan het optimale comfort voor medewerkers als meest waardevolle kapitaal van iedere onderneming.

Hugo Willemsen
www.willemsen-installatie.nl

Delen:

Deel dit artikel!