Prachtig compromis tussen authentieke woonboerderij en moderne B&B

Vloer en jaloezieën van Haarco geven sfeer aan slaapkamers Het Spijkerhuys

Als expert op het gebied van vloer-, raam- en wanddecoratie met een aantal decennia ervaring kom je ooit op een punt dat je gaat nadenken over mogelijke nieuwe markten. Dan sta je voor de keuze. Gaan we het personeelsbestand uitbreiden om megagrote projecten aan te kunnen? Of blijven we liever iets kleiner om het directe contact met de klant te waarborgen en ruimte te creëren voor details? Haarco in Raalte is zo’n expert die duidelijk voor het laatste heeft gekozen.

Beter: het is de enige manier waarop eigenaar Huub ter Haar en zijn team willen werken. En dat wordt gewaardeerd. Door Maud Heuven bijvoorbeeld. Als kersverse eigenaar van Bed & Breakfast Het Spijkerhuys in Luttenberg zocht ze naar een mooi compromis. Tussen enerzijds het authentieke karakter van de woonboerderij en anderzijds een vlotte, moderne uitstraling voor de slaapkamers.

Medio mei kreeg ze de sleutel van de woonboerderij. “Uit 1748, maar kenners geven aan dat ze elementen zien die er op wijzen dat de oorspronkelijke bebouwing nog ouder is”, vertelt Maud over het pand dat al lange tijd in haar familie is. Ze is blij met de kans om op 27-jarige leeftijd al een B&B te mogen exploiteren. Maar een oud pand, zeker als het ook nog een gemeentelijk monument is, kent natuurlijk wel bepaalde uitdagingen. 

Zoals de vloer. “Moeten we kiezen voor vloerbedekking of willen we de nadruk leggen op een authentieke uitstraling?”, omschrijft ze het eerste keuzemoment. “Vloerbedekking is mooi en het dempt meer, maar het is totaal niet praktisch. Je zit hier in het buitengebied en onze gasten wandelen en fietsen graag, dus je blijft aan het schoonmaken.”

In samenspraak met specialist Haarco is uiteindelijk gekozen voor een vloer met een betonlook. Een plafond toevoegen was een overweging, maar dat doet teveel afbreuk aan de sfeer van vroeger die Het Spijkerhuys graag wil terugzien. “De vloer was nog wel een dingetje”, weet Ter Haar. “Niets is recht. Soms was er wel sprake van vijf centimeter verschil tussen het ene en het andere punt, dus uiteraard moesten we wel egaliseren.”

Het resultaat is naar tevredenheid van de eigenaar en ook van de zijde van de gasten stromen de positieve reacties binnen. Zeker als je ook de houten jaloezieën (FRC-hout afgewerkt met beits) in de beoordeling meeneemt, want dat geeft de sfeervolle finishing touch aan de slaapkamers. Andermaal een mooi voorbeeld van een project waarin de wens van de klant en de deskundigheid van de specialist samensmelten. De kans is groot dat de banden in de nabije toekomst weer worden aangehaald, want Het Spijkerhuys heeft grote plannen. “Uiteindelijk wil ik het achterhuis er ook bij betrekken, zodat we zo’n tien slaapplekken kunnen creëren”, aldus Maud die blij is met het vakwerk van Haarco, maar het goede gevoel begon al in de winkel in Raalte. “Ik ben daar fijn ontvangen en werd ondanks mijn jonge leeftijd direct serieus genomen. Helaas is dat niet overal het geval…”

Haarco
Marktstraat 23 
8102 CH Raalte
0572 353 485
info@haarco.nl
www.haarco.nl

Delen:

Deel dit artikel!