ProWork Salland is alvast klaar voor kerst

Kerst? Hebben jullie dat niet verkeerd getypt? Uh, nee. In de eerste écht zomerse week van het jaar, stonden wij bij Tino Nijland van ProWork Salland op de stoep om te praten over de feestdagen. In zijn kerstkamer – helemaal in stijl versierd met kerstboom en lampjes – staat namelijk de wereld aan kerstpakketten klaar.

De meeste mensen beginnen pas aan kerst te denken als Sky Radio zich weer omdoopt tot The Christmas Station. Volgens veel mensen is dat al te vroeg, maar wat Tino Nijland betreft echt te laat! Hij wil in deze maand daarom al eens aan de kerstboom schudden. “Als ondernemers wat leuks in hun kerstpakket willen, zullen ze op tijd moeten beginnen. Grote ondernemingen willen de boel graag voor de bouwvak al getackeld hebben. En met deze lange levertijden is dat nog eens extra belangrijk. Wij kunnen de kerstpakketten van A tot Z verzorgen. De standaardpakketten leveren we al vanaf één stuk, maar vanaf 25 stuks maken we ook custom made pakketten. Je kan het zo gek niet bedenken, of het kan in een kerstpakket.”

In de kerstshowroom van ProWork Salland liggen al heel veel voorbeelden klaar. Natuurlijk traditioneel veel eten, maar dat flesje wijn kennen we nu wel. “Ja, het gaat tegenwoordig wel een paar stapjes verder dan dat. Je ziet dat er steeds vaker gebruiksvoorwerpen in een pakket worden gedaan. De borrelplankjes waren tijdens de coronajaren heel populair, maar ook de gadgets zijn echt in opkomst. Bijvoorbeeld een speaker, koptelefoon of een leuke karaokeset. Dit jaar zal daarnaast ook de reistrolley het wel weer goed doen. Dat kunnen we ook helemaal personaliseren met een logo of een mooie sticker.” Veel bedrijven die bij Tino terechtkomen hebben al wel een idee of thema in hun hoofd. Zo waren de afgelopen jaren de speciaalbiertjes natuurlijk heel populair, maar doen ook thema’s als 0.0, duurzaamheid of tapas het goed. “Bedrijven gooien hun wensen bij ons over de schutting en wij proberen het pakket dan origineel in te vullen. Tijdens de kerstbeurzen in februari doen wij daarvoor al ideeën op.”

Waardering

Is een kerstpakket eigenlijk nog wel van deze tijd? Tino denkt even na. “Misschien niet, maar ik en met mij veel anderen houden nog altijd van deze traditie. Een kerstpakket is bedoeld als bedankje voor het afgelopen jaar. Ondernemers willen hun personeel toch verwennen hè? Zeker in deze krappe arbeidsmarkt wil je ze zoveel mogelijk werknemers binnenboord houden. Door een leuk kerstpakket spreek je je waardering uit. En vervolgens gaan mensen natuurlijk lekker naar huis om het samen met hun familie uit te pakken. Dat blijft een mooi moment.”

Het afgelopen jaar heeft ProWork Salland zo’n zesduizend kerstpakketten mogen leveren voor mooie klanten als Scania en Zorggroep Raalte. “Een hele klus”, lacht Tino. “We hadden plannen om hierachter een productiehal te bouwen en daar de pakketten in te pakken, maar vanwege de stijgende bouwprijzen hebben we daar voorlopig maar even de stekker uit getrokken. We zullen daarom net als afgelopen jaren ook nu weer samen gaan werken met een sociale werkplaats. Zij hebben de ruimte én de handjes.”

Meer informatie? Maak een afspraak met Tino Nijland om de kerstshowroom te bekijken. “Dan zorg ik dat ik er ben met wat lekkers.” Bekijk daarnaast de gloednieuwe website www.proworksalland.nl

ProWork Salland
Kaagstraat 9
8102 GZ Raalte
085 73 25 878
info@proworksalland.nl
www.proworksalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!