ProWork Salland zet zichzelf in de spotlights

Onderneming in bedrijfskleding en relatiegeschenken verhuist naar zichtlocatie

Als hij tijdens het gesprek even een telefoontje moet beantwoorden, horen we hem zeggen dat hij nog wel in een gewenningsfase zit. “Ik moet echt opletten waar ik heen loop.” Tja, het is inderdaad even anders voor Tino Nijland, eigenaar van ProWork Salland. Van een relatief klein huurpand aan de Tjalkstraat in Raalte is hij onlangs verhuisd naar een eigen, groter onderkomen aan de Kaagstraat, eveneens in Raalte. “Het was een moetje”, brengt hij de noodzaak tot verhuizing met een brede grijns onder woorden.

Nijland heeft z’n huurcontract van vijf jaar keurig uitgediend, maar ProWork Salland was na een half decennium toe aan een sprong voorwaarts. “In de afgelopen jaren hebben we inderdaad mooie stappen gemaakt”, aldus de Raaltenaar die met Marnix van Santen ook een medewerker in dienst heeft genomen.
De gevel van het nieuwe onderkomen aan de Kaagstraat heeft een aardige metamorfose ondergaan. In combinatie met de zichtlocatie heeft ondernemend Raalte er dus een aantrekkelijk bedrijfsgebouw bij gekregen. Los van het esthetische aspect is de verhuizing vooral gebaseerd op het beschikbare aantal vierkante meters. “In de oude situatie hadden we bijna geen opslagmogelijkheid. In noodsituaties bood de buurman wel eens uitkomst, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Het nieuwe pand heeft het beste van twee werelden: esthetisch van buiten, praktisch van binnen.”

Kerstpakketten

ProWork Salland lijkt dus klaar om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van het bedrijf. De nieuwe zichtlocatie helpt om jezelf in de schijnwerpers te zetten, maar Nijland weet als geen ander dat het werk ook ‘op straat’ ligt. “We moeten het buitenshuis verdienen, want in potentie is iedereen een klant. Of je nu een restaurant hebt, een aannemersbedrijf runt of eigenaar bent van een accountantskantoor. Iedereen heeft wel eens bedrijfskleding of relatiegeschenken nodig.”

Net als in het vorige pand biedt ProWork Salland de mogelijkheid om de bedrijfs- en sponsorkleding te bedrukken. Bij voorkeur gebeurt dat zelfs in eigen huis. “Daarmee houden we de kwaliteit letterlijk en figuurlijk in eigen hand”, aldus Nijland die de bestelde producten ook graag zelf aflevert. “Dat is onze persoonlijke touch en je hebt weer even een contactmoment met de klant.”

Dat geldt ook voor de kerstpakketten. De catalogus is medio september de deur uitgegaan. “Daar zetten we vanaf nu ook meer op in. Een kerstpakket klinkt misschien ouderwets, maar een goed gevuld pakket met een populair gebruiksartikel doet het nog altijd goed. Daarnaast bieden wij ook allerlei mogelijkheden om te variëren.”

Prowork Salland
Kaagstraat 9
8102 GZ RAALTE
085 732 58 78
info@proworksalland.nl
www.proworksalland.nl

Delen:

Deel dit artikel!