Raalte grijpt naast trofee voor Omgevingswet

Er was al ruimte gemaakt in de prijzenkast, maar de Aandeslag trofee gaat aan de neus van de gemeente Raalte voorbij. Raalte is afgetroefd door Hart van Holland, het samenwerkingsverband van tien gemeenten die samen een omgevingsvisie maken.

Het is een jaarlijkse verkiezing voor projecten m.b.t. de Omgevingswet. De trofee is maandag uitgereikt door minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De jury had vooral veel waardering voor de wijze waarop Raalte probeerde zoveel mogelijk burgers te betrekken bij de omgevingsvisie die de basis vormt voor de nieuwe Omgevingswet.

Vooral het fenomeen ‘luistervinken – ambtenaren en inwoners die op diverse locaties in gesprek gaan met verschillende doelgroepen – scoorde goed. De oogst van deze 1079 gesprekken is na te lezen op raalte.nl/onzeleefomgeving.

Overigens laat de gemeente Raalte weten dat het op koers ligt voor de omgevingsvisie. In 2021 verandert de wetgeving en ook de rolverdeling voor de inrichting van onze leefomgeving. De omgevingsvisie moet straks de leidraad vormen voor alle afwegingen in de gemeenteraad en helpt ook inwoners bij het ontwikkelen van een initiatief.

Foto: aandeslagmetdeomgevingswet.nl

Delen:

Deel dit artikel!