Rabelink Finance Consultancy: de financiële tolk voor het bedrijfsleven

Als we hem spreken in zijn kantoor, is hij net terug van een kennissessie bij ABN AMRO in Utrecht. Daar zijn vooral mensen van de bank zelf aanwezig, maar er worden ook belangrijke relaties uitgenodigd. In dat selecte gezelschap bevindt zich dus ook Michel Rabelink van Rabelink Finance Consultancy uit Raalte. Wie hem kent, weet dat hij het niet zegt uit een vorm van zelfverheerlijking, maar wel om aan te geven hoe sterk zijn positie als consultant is. Financiers doen graag zaken met hem.

Binnen de wereld van het eigen ondernemerschap bestaan natuurlijk genoeg vooroordelen over consultants. ‘Als ze de jas ophangen, ben je al honderd euro verder’ en meer van dat soort reacties. Rabelink lacht er maar om. In de wetenschap dat hij voor iedere ondernemer geld kan verdienen. Soms levert het letterlijk geld op en op andere momenten weet hij een proces rond een bedrijfsfinanciering glad te trekken waardoor een bedrijf weer (en anders) naar de toekomst kan kijken.
Een ondernemer wil zich graag concentreren op z’n dagelijkse werkzaamheden en heeft geen weet van de potjes met geld die bijvoorbeeld via de Europese Investerings Bank (EIB) beschikbaar kunnen komen. “Het gebeurt regelmatig dat ik zowel de klant als de bank er op moet wijzen. Als je bijvoorbeeld in de transportsector een groene investering doet, kun je recht hebben op korting op de rente van de bedrijfsfinanciering”, aldus Rabelink die door een klant al eens heel beeldend is omschreven als een soort tolk. “De ondernemer loopt rond met een vraag, ik vertaal het en de financier voert uit. Dat vond ik heel mooi gevonden!

Rabelink Finance Consultancy heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om het bewandelen van de juiste wegen zodat hij financieel maatwerk kan leveren. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit in welke sector de ondernemer zich bevindt. Van financiering voor een speciale tankoplegger om het riool op bouwplaatsen door te spuiten of te inspecteren (zie foto) tot financiering van een bedrijfspand met een constructie waarbij eigen gebruik wordt gecombineerd met verhuur. In het laatste geval maakte Rabelink handig gebruik van het zgn. Targeted Long Term Refinancing Operations Programma waarbij de Europese Centrale Bank korting verleent op de rente van een bedrijfsfinanciering. “Scheelt toch enkele duizenden euro’s”, aldus de Raalter ondernemer die benadrukt een man voor de lange termijn te zijn. “Je moet de financier niet willen uitzuigen, want daarmee zet je de relatie met een bank onder druk. Als het onverhoopt wat minder gaat, wil je als ondernemer ook niet voor een dichte deur komen te staan.”

“Rabelink levert maatwerk plus”

“Hij kwam, hij zag en hij hielp ons overwinnen.” Chris Ploeger van DigiWorks gooit er een vrije vertaling van Julius Caesar’s beroemde woorden tegenaan om te omschrijven hoe blij hij is met de steun van Rabelink Finance Consultancy.

Ploeger is mede-initiatiefnemer en mede-eigenaar van PAAL5, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Paalweg in Heino. Het pand is opgezet met de voormalige ‘bewoners’ van Marke ter Heyne. “We wilden onze samenwerking versterken door samen in één pand te gaan, maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad. Michel heeft ons perfect geholpen. Door een luisterend oor te bieden, een goede en zorgvuldige financieringsconstructie te bedenken en door een structuur te bedenken hoe wij samen verder gaan. Dat noem ik geen maatwerk. Dat is maatwerk plus!”

Rabelink Finance Consultancy
Boeierstraat 10
8102 HS Raalte
0572 – 760 121
info@rabelinkfc.nl
www.rabelinkfc.nl

Delen:

Deel dit artikel!