Rabo Lease: groeimiddel voor ondernemers

“Veel ondernemers herkennen het waarschijnlijk wel: om te kunnen groeien, zijn investeringen in machines, apparaten en voertuigen soms noodzakelijk. Maar zo’n investering mag niet ten koste gaan van de financiële ruimte om bijvoorbeeld groei te financieren. Dan is Rabo Lease een heel goede keuze,” aldus Erwin Snoijer, accountmanager MKB bij Rabobank Salland.

Behoud financiële ruimte

Rabo Lease is financial lease, een financieringsvorm voor bedrijfsmiddelen waarbij je de aanschafkosten spreidt. Met Rabo Lease beschik je snel over een bedrijfsmiddel zonder zelf direct een groot bedrag te moeten betalen. Erwin licht toe: “Stel je voor dat je als ondernemer een nieuwe machine of een nieuw voertuig nodig hebt. Maar je wilt ook eigen middelen vrijhouden, omdat je meer plannen hebt om door te groeien. Bij Rabo Lease kun je dan het volledige aanschafbedrag of een deel daarvan lenen. Je bestelt de machine of het voertuig bij de dealer van jouw keuze. Je bent zelf eigenaar van je aankoop en betaalt vervolgens maandelijks een vast bedrag voor rente en aflossing aan de Rabobank. Zo behoud je de financiële ruimte voor verdere groei en kun je toch noodzakelijke investeringen doen.”

Extra armslag

Om te voorkomen dat je nog betaalt voor je graafmachine, 3D-printer of lasrobot als deze al is afgeschreven, wordt een looptijd voor de leaseperiode afgesproken. Meestal zal dit liggen tussen de twee en acht jaar. In ieder geval is de looptijd niet langer dan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. “Het is ook mogelijk om bij financial lease de btw mee te financieren,” zo vertelt Erwin. “Je hoeft dan het btw-bedrag van je aankoop niet zelf voor te schieten. In één van de eerste zes maanden van de looptijd betaal je de btw inclusief rente aan ons terug. Dat geeft dus ook weer wat extra armslag.”

Ook interessant voor dienstverleners

Rabo Lease wordt niet alleen gebruikt door bouwbedrijven, industriële ondernemingen of land- en tuinbouwbedrijven. Ook voor dienstverleners is het een interessante financieringsvorm bij de aanschaf van test- en meetapparatuur, grafische apparatuur of kantoor- en winkelinventaris.

Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager, bereikbaar op (0570) 50 84 44 of bereken je maandbedrag op rabobank.nl/lease.

Erwin Snoijer
Accountmanager MKB
www.rabobank.nl/salland

Delen:

Deel dit artikel!