Regio Zwolle Congres in teken Arbeidsmarkt 2030

“We moeten inzetten op grotere thema’s. Anders gaan we het als regio bijzonder moeilijk krijgen.” Pierre Satink geeft alvast een schot voor de boeg voor het Regio Zwolle Congres  op 14 december dat hij met ‘zijn’ Stichting Metropool Zwolle organiseert.

Eén van die grote thema’s is ‘Arbeidsmarkt 2030’ en dat is ook meteen het thema voor het Regio Zwolle Congres. “Als regio hebben we een grote uitdaging om economisch vitaal te blijven. We hebben relatief veel laag opgeleiden en de hoger opgeleiden vertrekken naar elders. Ook de arbeidsproductiviteit ligt lager dan in de rest van Nederland. Natuurlijk beschikken we hier over vele gouden handjes, maar die groep loopt juist een groot risico bij verdere automatisering.”

Gezien de omvang van de problematiek is het volgens Satink essentieel om (meer) samen te werken. Gemeenten, provincie, ondernemersorganisaties en het onderwijsveld moeten nader tot elkaar komen en de spreekwoordelijke koe bij de horens vatten. Te beginnen op 14 december tijdens het Regio Zwolle Congres in theater De Spiegel.

Voor informatie en aanmelding: www.regiozwollecongres.nl

Fotocredits: Theo Smits

Delen:

Deel dit artikel!