Roelofs Lemelerveld groeit op z’n Sallands: “Als het ons past, pakken we het aan!”

75-jarig bestaan is aanleiding voor open dag met allerlei demonstraties

Je kunt uren rondlopen op het bedrijfsterrein van Roelofs Lemelerveld en dan nog vind je amper iets dat niet op z’n plek ligt. “Het moet er altijd strak en netjes bij liggen. Dat hebben we met de paplepel ingegoten gekregen”, stellen Bert en René Roelofs. “Zelfs nu rijden pa en ma nog dagelijks een rondje over het terrein. En als het niet netjes is, krijgen we het wel te horen”, zeggen ze lachend. 

Het is één van de charmes van een familie-bedrijf. In het geval van Roelofs Lemelerveld een familiebedrijf dat in 2024 het 75-jarig jubileum viert. “We willen graag op alle gebieden laten zien dat we de boel voor elkaar hebben. Dan heb je het over goede afspraken, kwaliteit van werk, het machinepark, de certificering en dus ook netjes werken. Onze klanten weten het te waarderen en dat is mooi. Voor de buitenwacht is dat soms misschien bijzonder, maar het is onze standaard. Al 75 jaar”, aldus de broers die in het gesprek versterking hebben gekregen van Frans Zwiers (bedrijfsleider) en Robbert Alferink (planner).

De mijlpaal van driekwart eeuw mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Roelofs Lemelerveld heeft daarom gekozen voor een open dag waarbij iedereen van harte welkom is. Of je nu al 75 jaar zaken met ze doet of gewoon ongelooflijk nieuwsgierig bent wat zich achter de bedrijfspoorten allemaal afspeelt. “Met activiteiten voor jong en oud, een hapje en een drankje en er zijn doorlopend allerlei demonstraties. Niet voor niets is het thema ’75 jaar an ’t werk’.”

Zachte overname

Het tekent de sfeer binnen het familiebedrijf in groen, grond en infra. Er is niets mis met hard werken, maar tegelijk wordt tijd vrijgemaakt voor een stukje ontlading. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Het past naadloos bij het gedachtegoed van oprichters Jan (92) en Riekie (89) Roelofs. “In de beginjaren lag de focus voornamelijk op het maaien van gras en het rijden van melk. Beide in de nachtelijke uren en vroeg in de ochtend. Soms pakte pa dan wel eens een momentje om onder de tractor te slapen. Hij was de tijd dus ver vooruit met zijn powernap, ha ha”, aldus de gebroeders die hun moeder roemen vanwege haar aandacht voor structuur en administratie.

In 1996 namen Bert en René het roer in handen en ze kregen alle ruimte om het bedrijf verder te ontwikkelen. Tot die tijd was het voornamelijk loonwerk en een beetje grondwerk. De huidige pijlers (loonwerk, groen, grond, infra en sport) zijn momenteel duidelijk herkenbaar in de huisstijl. Met de groei van de dienstverlening groeide natuurlijk ook het personeelsbestand (momenteel 25 vakmensen). “We kunnen ze jaarrond afwisselend werk bieden. Het ene moment zijn ze actief op een sportveld van een club in de eredivisie, het andere moment in de aanleg of het onderhoud van een tuin. Daar zijn ze blij mee en voor ons is het belangrijk om hun kennis en ervaring op allerlei gebieden in te zetten.”

Toekomstbestendig

De vier gesprekspartners kijken uit naar de open dag waarmee ze het 75-jarig bestaan gaan vieren. Met allerlei bezoekers uit de regio en natuurlijk met trouwe klanten en de eigen medewerkers waar ze bijzonder trots op zijn. “Laten we eerlijk zijn: zij zijn wel het visitekaartje van Roelofs Lemelerveld”, aldus Bert, René, Frans en Robbert die de laatste jaren alles in het werk hebben gesteld om het familiebedrijf verder te professionaliseren. Met onder andere een splitsing in de organisatorische zaken waardoor men beter kan inspelen op vragen uit de markt. “Groei? Nee, dat is geen doel op zichzelf, maar als ondernemer probeer je natuurlijk wel open te staan voor nieuwe kansen. Als het ons past, pakken we het aan.” Als je ook de inspanningen op het gebied van digitalisering en duurzaamheid – zo wordt binnenkort de zware aansluiting voor elektrificatie gerealiseerd – meeneemt, dan is slechts één conclusie gerechtvaardigd: Roelofs Lemelerveld is 75 jaar jong en toekomstbestendig! “Ja, we bewegen mee met allerlei ontwikkelingen in de markt. Op naar het volgende jubileum, ha ha!”

Roelofs Lemelerveld houdt op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur een open dag op het bedrijf aan de Statumweg 4a in Lemelerveld. Aanmelding is niet nodig.

 

Roelofs Lemelerveld   |   Statumweg 4a   |   Lemelerveld   |   0572 371 290   |   info@roelofslemelerveld.nl   |   www.roelofslemelerveld.nl

Delen:

Deel dit artikel!