Roelofsen Carrosseriebouw in Raalte koopt 2,2 hectare grond op De Zegge VII

Van paardentransport, carrosseriebouw en servicetrucks tot trucks voor de schaats- en motorsport; Roelofsen Carrosseriebouw maakt het. Met een splinternieuwe Volvo, Mercedes, Scania, Renault Master of MAN als basis. Het huidige pand aan de Heesweg biedt momenteel te weinig ruimte om de werkzaamheden uit te voeren en het productieproces verder te optimaliseren. Daarom tekende directeur/eigenaar Jonny Roelofsen voor de aankoop van 2,2 hectare grond op De Zegge VII.

Bij Roelofsen werken circa 85 medewerkers. Een groot deel daarvan komt uit Raalte. “Voor ons stond dan ook vast dat we als bedrijf in Raalte zouden blijven”, geeft Jonny aan. “Onze nieuwe locatie op De Zegge VII biedt voldoende ruimte voor de toekomst. Zo hebben we plannen voor een truckwash voor onze eigen vrachtwagens. Deze worden nu nog handmatig schoongemaakt.”

Het grootste gedeelte van de trucks wordt gebouwd voor klanten in paardensport en deze klanten bevinden zich in heel Europa en soms daarbuiten. “De nieuwe locatie op De Zegge VII biedt voldoende ruimte om hen nu en in de toekomst te kunnen bedienen.”

Wethouder Wout Wagenmans is blij met de stap van Roelofsen. “Goed om te zien hoe een toonaangevend, internationaal bedrijf als Roelofsen groeit en er bewust voor kiest om zich in Raalte verder te ontwikkelen.”

Delen:

Deel dit artikel!