Rosec Security: beveiliging met een gouden randje

Met nieuw pand in het centrum van Raalte is het tijd voor een sprong voorwaarts

Zo nu en dan komt er nog iemand met een vraag over elektrotechnische werkzaamheden. Dat heeft alles te maken met de vorige bewoner van het pand. Het team van Rosec Security moet er vooral om gniffelen. Het hoort er misschien zelfs wel bij als je een locatie in het centrum verkiest boven het bedrijventerrein. “Maar dit kantoor gaat ons veel werkplezier opleveren”, is de stellige overtuiging van Robert en Laurens Aalders.

Met dank aan Joop van den Enk hebben ze tien jaar met veel plezier in bedrijfsverzamelgebouw Boei10 gezeten, maar het was tijd voor een sprong voorwaarts. Het nieuwe kantoor aan de Stationsstraat is eigentijds, transparant, professioneel en zeker ook informeel. Voor oprichter Robert en zijn zonen Laurens en Daan met wie hij inmiddels nauw samenwerkt, staat het ook wel symbool voor de wens om meer zichtbaar te zijn. “Na zeventien jaar is het tijd om onszelf wat meer te profileren.” Het gaat goed met Rosec Security. Iets anders kunnen we niet constateren. In het voormalige pand van Beekman Elektro is dus een prachtig, nieuw onderkomen gerealiseerd. Het kantoorteam dat naast het trio bestaat uit Annemijn van der Wal, Nicole Wolsink en Niek Rekveld is goed op orde. En de orderportefeuille is gevuld met zowel stabiele als losse en de meest uiteenlopende opdrachten. “Ja, we zijn actief van AZC tot ziekenhuizen en van een dorpsfeest in de buurtdorpen tot de beveiliging van de Sallandse Wandelvierdaagse in ons eigen Raalte.”

Robert en Laurens noemen de laatste twee evenementen heel bewust, want het past bij Rosec Security om maatschappelijke betrokkenheid te tonen en partnerschappen aan te gaan. “In combinatie met onze kwaliteit en betrouwbaarheid omschrijven we dat wel eens als ons gouden randje”, verwijzen ze naar de huisstijl waarin naast zwart ook het goud duidelijk herkenbaar is. Dat partnerschap is zeker ook van toepassing op de jarenlange (veertien) samenwerking met Go Ahead Eagles. Beide partijen wisten niet hoe snel ze het contract met vier jaar moesten verlengen. Zeker nadat de Adelaarshorst, de thuisbasis van de Deventer voetbalclub, als beste uit de bus kwam in een landelijk onderzoek onder 25.000 stadionbezoekers. In het onderzoek draaide het om drie belangrijke pijlers: sfeer, gastvrijheid en veiligheid. Go Ahead Eagles scoorde een prachtig rapportcijfer: 8,3! 

Spierbundels

Het werk bij de eredivisionist zegt heel veel over hoe Rosec Security te werk gaat. In eerste instantie laat het al zien welke klussen men aankan, zowel in omvang als in complexiteit. Combineer dat met de jarenlange ervaring en dan is het niet vreemd dat het Raalter bedrijf steeds vaker wordt ingeschakeld als adviseur in veiligheidskwesties. En dat oprichter en eigenaar Robert Aalders zich in coronatijd ineens terugvindt aan de gesprekstafel met de burgemeester van Deventer. “We zijn inmiddels wel een autoriteit op veiligheidsgebied geworden”, stelt hij terecht vast. 

De klinisch psycholoog Maslow – die van de piramide – had het ooit al goed gezien. Hij signaleerde vijf basisbehoeften voor de mens. Na de nummer één lichamelijke behoeftes (o.a. eten, drinken en onderdak) wordt veiligheid en zekerheid als het belangrijkst ervaren. In de huidige tijd wordt dat gevoel ongetwijfeld alleen maar sterker. Niet gek dus dat Rosec Security ook steeds meer wordt ingeschakeld voor risico-inventarisaties en trainingen hoe om te gaan met agressie op de werkvloer. “Dat kan een standaard training zijn, maar we bieden ook trainingen op maat aan”, geeft het duo aan. “Tenslotte is niet ieder bedrijf hetzelfde.” Het uitgebreide pakket aan werkzaamheden zorgt er voor dat Rosec Security eigenlijk altijd nieuwe mensen kan gebruiken. Zeker ook als de verwachte groei in het onderdeel particuliere beveiliging (veiligheid van personen en goederen en bewaken van rust en orde op terreinen en in gebouwen) zich verder doorzet. “Natuurlijk is het mooi als mensen al een opleiding en ervaring in de beveiliging hebben, maar dat is niet noodzakelijk. We willen zeker ook meedenken in het faciliteren van een opleiding. Spierbundels? Nou, dat wordt eigenlijk steeds minder belangrijk. Het gaat er tegenwoordig juist om dat je je koppie gebruikt, benaderbaar bent en opereert als een goede gastheer/gastvrouw.” Mocht je tot het keurkorps van Rosec Security gaan behoren, weet dan dat jouw nieuwe werkkring over drie keurmerken (Beveiliging, Evenementenbeveiliging en Horecabeveiliging) beschikt. “En”, voegt Laurens Aalders toe. “We houden van goed werkgeverschap en stoppen veel energie in onze medewerkers. Begeleiding, opleiding en zeker ook teamuitjes en attenties met de feestdagen.”

 

Rosec Security   |   Stationsstraat 40   |   Raalte   |   0572 365 685   |   info@rosec.nl   |   www.rosec.nl

Delen:

Deel dit artikel!