Rust, ruimte en natuur: groeiend BiedtRuimte verhuist naar landgoed Den Berg

“We hebben hier alle ruimte om verder te groeien”

Weilanden, groen en heel veel bos: op weg naar het nieuwe onderkomen van BiedtRuimte kom je gegarandeerd tot rust. Twijfels? Stress? Razende gedachtes? Alles verdwijnt. En dan doemt opeens havezate Den Berg op, een prachtig landgoed compleet met gracht, indrukwekkende toegangspoort én voormalig koetshuis. Dit laatste is sinds begin dit jaar het kantoor van adviesbureau BiedtRuimte.   

“Een fijne plek dit hè?”, zo vraagt René Nijmeijer terwijl hij koffie inschenkt. “Het past perfect bij wie we zijn en wat we doen. Als adviesbureau voor de leefomgeving zijn we natuurlijk veel met het landelijk gebied bezig. Om te zorgen dat dit ook in de toekomst mooi, fijn en leefbaar blijft. Dat doen ze hier op het landgoed al honderden jaren, dus ik vind het wel heel mooi en toepasselijk dat we in die traditie een plekje krijgen.” De verhuizing naar dit voormalige koetshuis past inderdaad perfect bij de doelstelling van BiedtRuimte, maar eigenlijk was het puur toevallig dat René en zijn team op deze plek terechtkwamen. “We zijn de afgelopen tijd nogal gegroeid. In een tijdsbestek van drie jaar van alleen ik tot een team van zeven mensen. Ons kantoor in The Green East werd wat te klein voor ons en dus zijn we om ons heen gaan kijken, op zoek naar een plek in het landelijk gebied. Ik kende deze plek al wel een beetje, want de Monumentenwacht zat hier voorheen. Zij hebben deze plek tien jaar geleden helemaal verbouwd en verduurzaamd, maar wel alles in de historische waarde gelaten.” René wijst naar het grote raam. “Kijk, dit was vroeger bijvoorbeeld de wagendeur. De architect heeft dit raam bewust wat scheef gezet, zodat je toch een beetje dat gevoel houdt. Daarnaast staan hier overal attributen die verwijzen naar het voormalige koetshuis. Dus ja, toen ik deze plek tegenkwam, was ik meteen enthousiast. De rust, ruimte en historische waarde zijn fantastisch, maar daarnaast hebben we hier ook alle mogelijkheden om verder te groeien.”

En daarmee komt René meteen op een volgend punt, want hij zoekt nog mensen die team BiedtRuimte willen versterken. Mensen met ervaring in ruimtelijke ordening, met verstand van wat er in het landelijk gebied speelt. “Als team werken we met heel veel passie aan verschillende projecten en we vinden het belangrijk dat iedereen zich hier gezien voelt. Ja, er wordt hier keihard gewerkt, maar we zorgen er zeker ook voor dat we het hier met elkaar leuk en relaxt hebben. We lunchen hier tussen de middag samen, we lopen graag een rondje samen, maar we gaan ook regelmatig even een hapje eten. We doen het hier echt met elkaar.”

Wie komt werken in team BiedtRuimte weet in ieder geval één ding heel zeker: je hoeft je niet te vervelen. Er is op dit moment immers ontzettend veel gaande in het landelijk gebied en daarom is er ook veel vraag naar expertise. “Als je tegenwoordig iets wil in het landelijk gebied, is dat voor de gemiddelde burger behoorlijk ingewikkeld. Het is allemaal niet zo maar even te regelen, want je moet al snel iets met een bestemmingsplan, met onderzoeken of allerlei onderbouwingen.”

Volop ontwikkeling

“Omdat wij verstand hebben van het planproces én inhoudelijk kunnen adviseren, kunnen wij met het gehele plaatje helpen. We kunnen dus een goed plan maken, maar dit ook op een goeie manier geregeld krijgen. Wat ik zo leuk vind aan dit vak? Ik heb een enorme passie voor het landelijk gebied. Ik groeide erin op en als klein jongetje wilde ik zelfs boomchirurg worden. Dat is net niet helemaal gelukt, haha!” Toch zegt het wel veel, want het landelijk gebied is duidelijk de rode draad door het geheel. En tijdens Renés opleiding werd het helemaal duidelijk. “Heel veel mensen vonden het leuk om plannen te maken voor het stedelijke gebied. Ik ook, maar het landelijke gebied trok me nog veel meer. Er is de afgelopen jaren al zoveel veranderd en ook nu blijven de ontwikkelingen maar komen. Ik vind dat gewoon ontzettend interessant. De komende tijd zullen er nog heel veel plannen voor het landelijk gebied worden uitgerold. We zijn maar een kleine partij in een groot speelveld, maar ik vind het heerlijk om samen als team een klein beetje bij te kunnen dragen, om mensen echt verder te kunnen helpen met hun plannen. En het geeft natuurlijk een enorme kick als dat ook echt lukt en het resultaat zichtbaar is in het landschap.”

 

BiedtRuimte   |   Heinoseweg 6a   |   Dalfsen   |   0529 703 300   |   info@biedtruimte.com   |   www.biedtruimte.com

Delen:

Deel dit artikel!