Sallandse Vlag wappert in de hele regio

Barbara Jansen: ‘Niet te bang zijn maar bijdragen aan stijging Bruto Nationaal Product van Salland’

Er was eens… een vlag. Van Waterschap Salland. Maar zij fuseerde en de vlag verdween min of meer. Vervolgens behoorden we tot de orde van ‘vlaggenloze-streken’. Dat kon toch zo niet langer vond een Raalter inwoner. Doorpakken Salland nam vervolgens het initiatief om een wedstrijd uit te schrijven.

Zij betrok Salland Marketing erbij. Heel Salland kon een ontwerp indienen. 

Barbara Jansen, kartrekker van Doorpakken Salland: “We ontvingen 131 ontwerpen. Een vrijwillige, deskundige jury stelde een Top 4 samen (omdat een Top 3 niet lukte, haha). We kregen vervolgens dik 9.000 stemmen. De winnende vlag, ontworpen door Erik Dijk uit Nijverdal, won met 43%.”

Vlag event rondom Vrijheidsconcert

Omdat Doorpakken Salland het Vrijheidsconcert van Hans Groen financieel ondersteunde, werd er een event georganiseerd rondom dat concert, in het HOFtheater. Met RTV Oost, schaatser Jan Smeekens, en een masterclass van Dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman van Waterschap Drents Overijsselse Delta, werd het een memorabele dag. Doorpakken liet 300 vlaggen produceren, die werden in een mum van tijd verkocht. “Dat kon dankzij onze sponsoren, daar zijn we heel dankbaar voor.”

De motor onder de vlag voor solide toekomst

“Samen met een deel van de jury, vormen we nu de motor onder het vervolg. Met Ton Groot Beumer, Jos Kamphuis, Leon Ripperda, Peter de Graaf, Joop van den Enk en André Duteweert hebben we een flink netwerk, regio-breed. De vlag is de start van iets veel groters. We willen de verbinding in Salland aandrijven. Juist nu er weer meer ‘lucht’ komt na het ingrijpende Corona-tijdperk hebben we elkaar hard nodig. Met een vlag kunnen we meteen onze trots zichtbaar maken. Salland is prachtig: hier kennen we elkaar nog, hier zijn bloeiende bedrijven, prachtige natuur, lieve en nuchtere mensen, het is fijn wonen en leven en hey… de mooiste feesten vier je in Salland.”

Burgemeesters van Salland pakten samen het podium

Tijdens de bekendmaking van de Sallandse Vlag formuleerde Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe nog zo mooi dat een vlag ‘verbroedert’. Burgemeester Martijn Dadema roemde de ‘gezamenlijkheid, en onze identiteit in 1 vlag’. Mooi als u weet dat beide burgemeesters samen met hun wethouders, burgervader van Rijssen-Holten Arco Hofland en de Dijkgraaf op het podium de eerste vlag samen uitpakten. Ton Strien voegde er aan toe: “En wat werd er op de maan gezet door de Amerikanen toen zij daar voor het eerst waren? Juist, een vlag.” 

Doorgroeien tot een innovatieve en economische regio

“Samen zijn we Salland,” benadrukt Barbara enthousiast. “We kunnen elkaar nog veel meer opzoeken en versterken, ideeën wakker kussen zodat we verder doorgroeien tot een innovatieve en economische regio. Kijk ook eens naar de Achterhoek. Superboeren, vol trots. De hoogste tijd dus, om het Bruto Nationaal Product van Salland flink te laten stijgen.”

“De lange termijn is belangrijk, maar de samenwerking met winkeliers in de regio, voor de verkoop van de eerste serie vlaggen gaf al een waanzinnig gevoel. Gedeeld enthousiasme geeft extra adrenaline. Wij gaan daarom actief op zoek naar mensen, organisaties, initiatieven en bedrijven die helpen de regio te boosten. Maar andersom kan dat natuurlijk ook…”

Aanhaken? Mail Barbara: info@sallandsevlag.nl

info@sallandsevlag.nl
www.sallandsevlag.nl

Delen:

Deel dit artikel!