"Samenwerken aan de toekomst"

De komende jaren neemt het grote tekort aan technisch geschoold personeel alleen maar verder toe. Er is meer dan ooit behoefte aan medewerkers die snel mee ontwikkelen én een waardevolle bijdrage kunnen leveren in hun werk, zeker met het oog op de technologische ontwikkelingen en steeds complexer wordende vraagstukken. Maar waar haal je deze medewerkers tegenwoordig vandaan?

Het antwoord op die vraag? Zelf faciliteren. Vandaar dat de Nijhof Groep met de Salland Tech Academy een intern opleidingsinstituut oprichtte. Aandacht voor het ontwikkelen én opleiden van (aankomende) werknemers staat daar hoog op de agenda. Het doel? Instroom naar installatietechniek bevorderen, praktijkbegeleiding van aangesloten leerbedrijven professionaliseren én om- en bijscholing van werknemers. Want opleiden is leuk en belangrijk, maar je moet je huidige personeel ook blijven binden en boeien. Dit doen we door met diverse trainingen en workshops ruimte te geven aan ambities.

Ik heb zelf 25 jaar ervaring als opleidingscoördinator bij een grote organisatie en daardoor geloof ik heilig in de kracht van een regionale aanpak. Sinds maart ben ik daarom met heel veel enthousiasme de uitdaging bij Salland Tech Academy aangegaan. Door samen te werken, kun je namelijk hele mooie successen behalen. We moedigen installatiebedrijven, leveranciers, brancheorganisaties en het onderwijs daarom ook graag aan om de handen ineen te slaan. 

Dat klinkt makkelijk, maar het is best een uitdaging om bedrijven mee te krijgen in de veranderende wereld. Voorheen hadden ze de keuze uit allerlei geschoolde technici, tegenwoordig krijgen ze juist te maken met jongeren of zij-instromers die vanaf de basis moeten beginnen. Dat vraagt iets totaal anders, maar het biedt ook kansen. Dus ja, het is moeilijk om goede technische mensen te vinden, maar ik ben ervan overtuigd dat er óók nu nog heel veel potentie is. Laten we die kansen pakken en samenwerken aan de toekomst. 

 

Marco Lammers | Salland Tech Academy

Delen:

Deel dit artikel!