Shift to Solar komt met innovatieve laadoplossingen

“Ik wil structureel een steentje bijdragen aan een mooiere wereld”

De elektrische fiets is populairder dan ooit, maar toch is het allesbehalve vanzelfsprekend om je fiets even snel ergens op te laden. Best gek, toch? Zeker als je je bedenkt dat laadpalen voor elektrische auto’s wél overal opduiken. Met zijn bedrijf Shift to Solar bedacht Rens van Gurp een oplossing.

De beste ideeën zijn vaak de ideeën waarvan iedereen denkt: ‘Hè? Hoezo bestaat dat eigenlijk nog niet?’ En dat is precies waar Shift to Solar twee jaar geleden begon. “Ik heb zelf een elektrische fiets en ik kwam al snel tot de conclusie dat je die eigenlijk nergens kunt opladen. Ontzettend onhandig. Vandaar dat ik dacht: dat moet toch anders kunnen?” Rens bedacht daarom Hive ’n Drive: een fietsenstalling met zonnepanelen waarin elektrische fietsen en ander microverkeer – bijvoorbeeld e-steps of e-scooters – kunnen worden opgeladen. En nog universeel ook, zodat niet iedereen zijn eigen oplader hoeft mee te zeulen.“Veel ondernemers hebben een idee, dus op het moment dat je zelf een idee hebt, betekent dat niet dat de rest van de wereld dat ook een goed idee vindt”, zo vertelt Rens over de start van zijn Shift to Solar. “Ik kwam er vervolgens al snel achter dat er wel markt voor was en dat dit idee dus wel potentie had.”

Nou, dat bleek! Maar Rens is absoluut niet het type dat rustig achterover leunt en afwacht hoe zijn bedrijf verder groeit. Hij blijft liever verder ontwikkelen en innoveren. “Een woning verbruikt vaak meer energie dan dat het kan opwekken. En omdat je op een dak slechts een beperkt aantal zonnepanelen kwijt kan, moet je anders gaan denken. Een gemiddeld huis heeft een carport, dus waarom zou je er dan niet voor kiezen om daar een solar carport van te maken? Dan staat je auto droog én je wekt energie op. Twee vliegen in één klap dus.”

Duidelijke visie

Twee jaar geleden had Rens nooit kunnen bedenken dat zijn Shift to Solar zo hard zou groeien als dat het gedaan heeft. De fi etsenstallingen en carports blijken populair, hij mag Shell en Heijmans inmiddels tot zijn klanten rekenen en een maand geleden werd hij zelfs door het Financieel Dagblad verkozen tot één van de vijftig talent ondernemers van Nederland. “Ja, er is echt ontzettend veel op ons afgekomen de laatste tijd. Dat maakt me trots, natuurlijk. Ik zie het vooral als een mooie waardering, als kwaliteitslabel op mijn bedrijf.”

Rens valt even stil en denkt na. “Hoe bijzonder ik het ook allemaal ook vind, het is en blijft de ambitie van Shift to Solar om structureel een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld. De traditionele manier van ondernemen vind ik verschrikkelijk. Het gaat vaak om het snelle geld, maar ik doe liever iets waar de wereld iets aan heeft. Dat is de visie van Shift to Solar en daar wijken wij niet van af. De komende jaren gaan we onze producten daarom zoveel mogelijk wegzetten en zorgen dat we een groot aandeel in Nederland en de Benelux gaan krijgen. Daarin ben ik ook wel een realist: ga eerst maar eens rondom de kerk kijken en werk vanuit daar verder naar buiten. Dat gaan we de komende tijd doen.”

Shift to Solar
Ceintuurbaan 15
Zwolle
0529 700214
info@shifttosolar.nl
www.shifttosolar.nl

 

Delen:

Deel dit artikel!