Slukom Afbouw focust op woon- en werkgeluk in de regio Salland

“Maak van je kantoor geen klankkast” 

Ga een uurtje om tafel met directeur Marc Rolink van Slukom Afbouw en je leert ontzettend veel over verschillende soorten plafonds en wandsystemen, maar vooral ook het belang van de juiste toepassingen. De bevlogen ondernemer weet als geen ander welk effect plafonds en wanden hebben op je werk- en woongeluk en waar het vaak misgaat in kantorenland. “De kantoortuin is op z’n retour. Daar ben ik van overtuigd.” 

Zo’n achttien jaar geleden kreeg Marc de kans om Slukom Afbouw over te nemen. “Ik heb een commerciële achtergrond, maar de bouwwereld heeft me altijd getrokken. En dan met name de afbouw. Kantoren voorzien van op maat gemaakte wanden en plafonds. Ik hou gewoon van mooie dingen maken en dat is wat wij elke dag doen. In het begin had ik acht monteurs in dienst die ik amper aan het werk kon houden. Op kantoor runden mijn toenmalige compagnon en ik de zaak. We deden nog alles zelf. Verkoop, calculatie, advies. Projecten in het hele land voor grote partijen als Albert Heijn en Etos. Een mooie tijd, maar ook druk en stressvol. Daarom hebben we geleidelijk de focus verlegd naar het noordoosten van ons land. Dat was een goede beslissing. Slukom Afbouw heeft nu zes man op kantoor en circa 25 tot dertig montagemedewerkers die continu aan het werk zijn.”

Kantoortuin

De groei van Slukom Afbouw ging gelijk op met de opmars van de kantoortuin. Marc is er geen fan van. “De kantoortuin is op z’n retour. Daar ben ik van overtuigd. De echo in deze grote ruimten vormt een onderschat probleem. Door de vaak gebrekkige akoestiek worden geluiden niet gedempt. ‘Maak van je kantoor geen klankkast’, adviseren wij altijd. Dat zorgt voor onrust, concentratieverlies, overprikkeling en oververmoeidheid met soms uitval als gevolg. Daarom worden wij graag in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij de bouwplannen. Dan kun je nog goed meedenken met alle andere partijen die bij het bouwproces betrokken zijn. Een architect is vaak gefocust op het esthetische aspect, maar wij kijken eerst naar de praktische invulling. Wat is de functie van de ruimte? Wie komen er te werken? In hoeverre is vertrouwelijkheid belangrijk? Welk belang hecht je aan transparantie? Door goed door te vragen, ontstaat vanzelf een concreet plan. Ons vorige pand in IJsselmuiden had ook een grote kantoortuin. Ik kon me daar niet goed focussen. Te veel lawaai. Toen er medio 2018 op de Marslanden in Zwolle een pand vrijkwam, was de keus snel gemaakt. Dit gebouw konden we naar eigen smaak herinrichten. We hebben het kantoor volledig gestript. Buitengevel en dak vernieuwd en de entree verplaatst. Er kwam een akoestisch plafond waarin spotjes en techniek keurig zijn weggewerkt. Het hele gebouw is voorzien van vloerverwarming en de werkruimtes zijn van elkaar gescheiden via glazen wanden. Glas maakt het gebouw transparant, maar ook perfect geluidswerend. Elke werkplek biedt ruimte aan maximaal twee medewerkers. Je kan elkaar dus altijd zien en toch rustig werken. We wilden een visitekaartje maken en dat is gelukt. We zijn trots op het eindresultaat.” 

Extra trots is Marc op het akoestische plafond bij de entree. “Dergelijke naadloze plafonds monteren we steeds vaker, vooral in villa’s. Hier zijn de woonkamers met woonkeukens samen zeventig tot honderd vierkante meter groot, veelal minimaal ingericht en vaak met een harde pvc- of plavuizen vloer. Dat maakt van je huis een grote klankkast. Met een akoestisch verlaagd plafond haal je de echo uit de woning en je kan spotjes en techniek perfect wegwerken. Het geeft sfeer en rust. Ook al is het huis leeg, je hoort geen echo. Wij creëren een comfortabele akoestische woon- of werkomgeving zonder afbreuk te doen aan het ontwerp.”

Showroom

Slukom Afbouw is de enige aanbieder in Noordoost-Nederland die dit akoestische plafondsysteem mag vermarkten voor de villabouw. Het bedrijf voorziet een groei voor kantoren en andere woningen, daarom wordt er dit voorjaar op de Voltastraat een speciale showroom ingericht met twee verschillende ruimtes waarvan één is voorzien van een akoestisch naadloos plafond. Marc: “Hier kunnen klanten het verschil ervaren. Een goed plafond scheelt in de verdere isolatie van je woning of kantoor. Dat is nog een extra voordeel. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je je happy voelt. Thuis en op je werk. Daar zetten we ons elke dag voor in.”

 

Slukom Afbouw    |    Simon Stevinweg 10    |    Zwolle    |    038 331 90 96    |    info@slukom.nl    |    www.slukom.nl   

Delen:

Deel dit artikel!