Specia(a)l(e) app en loket moeten starter in Raalte op weg helpen

Startende ondernemers en potentiële starters in de gemeente Raalte kunnen vanaf 9 november voor allerhande informatie terecht op een speciale startersapp. Dit nieuwe instrument moet er voor zorgen dat meer mensen het initiatief nemen om in Raalte of één van de buurtdorpen een bedrijf te beginnen.

De startersapp is een initiatief van de gemeente Raalte, ondernemersvereniging ZP Raalte en zelfstandig adviseur Roel Westra. De onderliggende samenwerkingsovereenkomst is onlangs van de benodigde handtekeningen voorzien.

De app is vanaf 9 november verkrijgbaar via de App Store en geeft allerlei gemeentelijke en regionale informatie over het starten van een eigen bedrijf. Ook zijn er nieuwsberichten, contactgegevens van ondernemersverenigingen en interessante evenementen te vinden.

De startersapp wordt gekoppeld aan een startersloket en zijn beiden mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie Overijssel. Via het startersloket kunnen starters telefonisch vragen stellen aan leden van ZP Raalte. Ook is het mogelijk om een persoonlijk informatie- en adviesgesprek aan te vragen met één van de beschikbare ZP-leden. Zij zijn zelf (kleine) ondernemers en worden bovendien gesteund door een netwerk van meerdere ondernemersverenigingen.

Lees meer over de startersapp en het startersloket in het Sallands Ondernemers Magazine dat vanaf 12 oktober wordt verspreid.

Delen:

Deel dit artikel!